reklama 11D

Equinews: Češi postoupili do finále EEF Poháru národů. KMK na Ptýrově

ikonka

V semifinále parkurového Poháru národů Evropské jezdecké federace obsadili Češi páté místo a z Budapešti postoupili do finále ve Varšavě. – Při Kritériích mladých koní na Ptýrově se dařilo svěřencům Dušana Simovského. Podrobnosti přináší Equinews!
13.07.2021 16:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Z Budapešti do Varšavy. Češi postoupili do finále EEF Poháru národů

Při semifinále Poháru národů Evropské jezdecké federace v Budapešti na Čechy doslova zbyla startovní pozice s číslem jedna, která není příliš oblíbená. Ondřej Zvára s Quimerem M však hned v samém úvodu soutěže předvedl bezchybný výkon.
 
Všichni fanoušci tak doufali v pěkné umístění našeho týmu. Filip Doležal s valachem Coup de Coeur GP Madame Z dovezl po dvou chybách do cíle osm trestných bodů. Podobně na tom byl i třetí člen týmu Jan Štětina s Gylordem. Čas měl o něco lepší, a tak se jeho výsledek započítával. Díky další čisté jízdě Vladimíra Tretery na Gangsterovi v/h Noddevelt postupovali Češi do druhého kola z nadějné šesté pozice. Před naším celkem penalizovaným osmi body byly tři týmy s jednou chybou a dva s nulou – Německo a Itálie. 
 
Ondřej Zvára s Quimerem M byl bohužel v druhém kole vyloučen po neposlušnosti v trojkombinaci. České naděje však znovu ožily po jízdě Filipa Doležala s Coup de Coeur GP Madame Z, jelikož zajel s nulou na bodovém kontě. Stejně tak si reputaci vylepšil Jan Štětina v sedle Gylorda. Každá z našich dvojic tak zaznamenala po jednom bezchybném výkonu. Dvě čisté jízdy se nepovedly ani finišmanovi a po jedné chybě Vladimíra Tretery s Gangsterem v/h Noddevelt jsme v součtu zaznamenali 12 trestných bodů, což v důsledku vyneslo pěkné páté místo. Před námi skončili Rakušané, kteří ke čtyřem bodům přidali dalších osm. Měli tak sice stejné skóre, ale lepší součet časů. 
 
V každém kole po jedné chybě zapisovali Švýcaři a umístili se třetí. Jediná chyba z druhého kola znamenala pro Italy stříbro, jelikož pomyslné zlato brali Němci. Ti jako jediní udrželi po vyškrtnutí nejhorších výsledků nulu. Hodně smutní byli v závěru soutěže Maďaři. Měli totiž po prvním kole jen čtyři trestné body, ale v druhém jich přidali devět a s celkovými třinácti se propadli až na šestý řádek výsledkové listiny za Čechy. Jenže právě pět nejlepších týmů postupuje do finále Longines EEF Poháru národů pořádaného v termínu od 22. do 25. července ve Varšavě.
 
Při KMK na Ptýrově předváděli skvělé výkony svěřenci Dušana Simovského
Další kolo Kritérií mladých koní v parkurovém skákání hostila Farma Ptýrov u Mnichova Hradiště. Hned dvě vítězství zaznamenal se svými svěřenci Dušan Simovski. Ve výborném světle se předvedli také koně Petry Charvátové či Miloslava Příhody.
 
V kategorii čtyřletých klisen vyhrála Renesmee po Quaid FRH z matky Noblesa po Pinocchio, kterou prezentovala Jana Žilinská. Od komisaře Vladimíra Hrušky obdržela 24,600 bodů. S hodnocením 25,400 bodů nenašel přemožitele mezi čtyřletými hřebci a valachy Diarol s Miloslavem Příhodou. Tento oldenburský hřebec po Diaron z matky Stakklawita po Stakkatol měl na své soupeře výrazný náskok. 
 
Velmi spokojena musela být Petra Charvátová po soutěži pětiletých klisen, neboť vybojovala nejen třetí příčku s Copycat EBH Z, kterou Vladimír Hruška ohodnotil 24,500 body, ale také vedla vítězku Laomi W po Connect z matky Waomi po Pythagoras, jejíž známka byla rovných 25 bodů. Pětadvacet bodů měl také vítěz soutěže pětiletých hřebců a valachů Little Lennox s Dušanem Simovskim. Tento westfálský hřebec je po otci Lennox 1 z matky Vaida de Reve po Nabab de Reve. 
 
Vítězkou kategorie šestiletých klisen byla Ketty-H, v jejíž sedle byla Jana Vaníčková. Dcera Arista Z z matky Kanasta po Scyris získala 25,500 bodů. V poslední soutěži určené pro šestileté hřebce a valachy padla nejvyšší známka dne 25,700 bodů. Získal ji Korlenis T, což je valach KWPN po George z matky Whitley po Phin Phin. Jeho majitel a jezdec Dušan Simovski tak mohl slavit dvojitý triumf. 
 
Kritéria mladých koní pokračují ve středu 21. července v Suché u Litomyšle. V úterý 27. pak bude probíhat další kolo ve Zduchovicích.
 
Foto: CMH



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE