reklama 11C

Equinews: No Time To Lose vyhrál v Pardubicích. Druhá LGCT v Madridu

ikonka

V první kvalifikaci na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou vyhrál No Time To Lose. – Madrid hostil druhý mítink parkurové série Global Champions. Do Playoffs v Praze se kvalifikoval Olivier Robert. Podrobnosti přináší pořad Equinews.
26.05.2021 09:37  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Měkká dráha mu svědčí. No Time To Lose vyhrál první kvalifikaci

S kvalitně obsazenými startovními poli a poprvé po mnoha měsících s omezeným počtem diváků se v sobotu 22. května rozběhla dostihová sezona v Pardubicích.
 
Na startu Velké ceny města Pardubic – první kvalifikace na 131. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou – se postavila téměř kompletní krosařská špička včetně trojice vítězů Velké pardubické Theophilose, Tzigane du Berlais a No Time To Lose nebo vítěze Ceny Labe Evžena.
 
A kvalita účastníků se odrazila i na průběhu dostihu. Obešel se bez větších kolizí či skokanských problémů a do cíle se dostalo všech čtrnáct koní. Po většinu času se staral o tempo druhý z loňské Velké pardubické Player s Marcelem Novákem, ale v cílové rovině se přes něj dostala trojice finišujících soupeřů. Nejlepší závěr měl dvanáctiletý veterán No Time To Lose pod žokejem Ondřejem Velkem. Vítěz Velké pardubické z roku 2017 zase jednou potvrdil renomé koně, jehož šance stoupají s měkkou dráhou. 
 
Zástupce stáje Paragan Horseboxes v závěru odskočil o 4 1/2 délky a zapsal další kvalifikační vítězství pro trenéra Josefa Váňu. Druhé místo vybojoval Sztorm před Casperem. Player udržel čtvrtou příčku a za ním se seřadili zbylí vítězové Velké v pořadí Theophilos a Tzigane du Berlais. Evžen uzavřel doběh na čtrnáctém místě.
 

Boj o postup do Playoffs v Praze. V Madridu se radoval Francouz Robert

Ve dnech 21. až 23. května se uskutečnil druhý mítink prestižní parkurové série Global Champions. Nejlepší jezdci a koně světa se tentokrát sjeli do španělského hlavního města.

První ze sportovních vrcholů závodů v Madridu byla dvoukolová soutěž družstev Global Champions League, do které nastoupili i reprezentanti Prague Lions. Tentokrát se jim však příliš nedařilo. Španělský reprezentant Sergio Alvarez Moya inkasoval v první jízdě s Valdoccem des Caps devět trestných bodů a nizozemský jezdec Marc Houtzager na hřebci Sterrehof´s Dante zapsal navlas stejný výsledek. Změna koně u Španěla Moyy pomohla a spolu s valachem Alamem v druhém kole na překážkách do 160 centimetrů chyboval jen jednou. Jenže Houtzager v sobotu zaváhal dvakrát a celkové skóre třicet trestných bodů pro Pražské lvy znamenalo poslední šestnácté místo.
 
Na opačném konci výsledkové listiny se od začátku drželi zástupci celku Shanghai Swans. Němec Christian Ahlmann absolvoval soutěž se dvěma koňmi, s Take A Chance On Me Z a s Dominatorem 2000 Z. S oběma hřebci předvedl čistý výkon. Dvě nuly zaznamenal také jeho týmový kolega Max Kühner z Rakouska, který rovněž využil možnost startu s dvěma koňmi a představil se s postupně v sedle hanoverské klisny Vancouver Dreams a valacha Elektric Blue P. Zástupci Shanghai Swans jako jediní ve všech čtyřech jízdách nechybovali a v Madridu tak slavili vítězství a nejvyšší bodový příděl do ligové tabulky.
 
Druhým vrcholem mítinku byla sobotní Longines Grand Prix, kterou olympijský stavitel Santiago Varela Ullastres připravil na maximální obtížnosti s překážkami do 160 centimetrů. Jeho kurz dokázali překonat bez trestných bodů jen dva jezdci, a tak se konalo krátké rozeskakování mezi britským reprezentantem Scottem Brashem a Francouzem Olivierem Robertem.
 
Jako první vstupoval do kolbiště Brash v sedle dvanáctiletého belgického valacha Hello Jefferson. Britský zlatý olympionik zvolil rozváženější tempo a jeho čistá jízda trvala 39,26 sekundy. Olivier Robert s francouzským hnědákem Vivaldim des Meneaux jel takzvaně na vítězství, a když projel cílem s nulou a v čase o dvě a půl sekundy lepším, bylo jasné, že vítězem Grand Prix a druhým účastníkem pražské Super Grand Prix je právě on.
 
Šestnáctikolová túra Global Champions po mítinku v Madridu pokračuje hned v dalším týdnu, kdy se koná třetí mítink ve francouzském Ramatuelle u Saint Tropez. Dalšími zastávkami jsou Valkenswaard, Stockholm, Paříž, Monako, Berlín, Londýn, znovu Valkenswaard, dále pak Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a vrcholem bude v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: Marek Sekáč



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE