reklama 11C

Equinews: Na KMK bylo v Hradištku plno. Pohár v Chuchli pro Dohnala

ikonka

Druhé kolo Kritérií mladých koní se konalo v Hradištku u Sadské. Nejvyšší známku získal Lamaze TN s Jakubem Štěrbou. – V Chuchle Areně Praha pokračoval Český skokový pohár. Poprvé v kariéře při něm zvítězil Petr Dohnal. Podrobnosti nabízí Equinews!
15.06.2021 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Lamaze TN a Carnelian zazářili při Kritériích mladých koní v Hradištku

V úterý 8. června pokračoval seriál Kritérií mladých koní skokovými soutěžemi v Hradištku u Sadské. Zájem o účast byl opět enormní a v řádu hodin po otevření přihlášek byla vyčerpaná stanovená kapacita 120 startů.
 
Role komisaře se tentokrát zhostil Vladimír Hruška, který čtyřleté klisny hodnotil jako velmi vyrovnané. Nevyšší bodový příděl 24,200 obdržela Lidice v sedle s Denisou Vegrichtovou. Vestfálská klisna je po populárním hřebci Quaid FRH a ze strany matky je jejím dědem Topas-14.
 
Velmi spokojen s výsledky svých svěřenců v kategorii čtyřletých hřebců a valachů byl Miloslav Příhoda. S Quiraldikem skončil po zisku 24,700 bodů čtvrtý a s Diarolem zvítězil. V tomto případě bylo jeho hodnocení 25,600 bodů. Oldenburský valach Diarol je po hřebci Diaron z matky po Stakkatol.
 
Stejně jako u čtyřletých klisen, také v případě pětiletých byly výkony velmi vyrovnané. Vítězka Copycat EBH, která je odchovankyní hřebčína Zangersheide, s Petrou Charvátovou obdržela od Vladimíra Hrušky 25,100 bodů. Tato klisna má v původu hřebce Citizen Kane a Heartbreakera.
 
Mezi šestiletými hřebci a valachy zaujal jednoznačně Lamaze TN ze Zemského hřebčince Písek, který se představil pod vedením Jakuba Štěrby. Tento holandský teplokrevník po Grandorado TZ z matky Valerie po Carthago Z, dostal nejvyšší hodnocení mítinku 26,200 bodů. 
 
V kategorii šestiletých klisen se dařilo trojici startující hned v úvodu soutěže. Nejvyšší bodový příděl získala Quiet Rain s Viktorem Aschenbrierem. Jde o klisnu plemene český teplokrevník po Cool Paradise z matky Qualita 2 po Libertus.
 
Soutěžní den Kritéria mladých koní uzavřeli tradičně šestiletí hřebci a valaši. Své kvality potvrdil Carnelian s Kateřinou Veselovskou, který nejedou vyhrál již v mladších ročnících. Tentokrát obdržel druhou nejvyšší známku dne – 26,100. Carnelian je holštýnský hřebec po Comme Il Faut z matky Lea VI po Cassini I.
 

Další překvapivý vítěz ČSP. V Chuchli vyhrál Velkou cenu Petr Dohnal

V Chuchle Areně Praha pokračoval v neděli 13. června třetím kolem Český skokový pohár. Ve Velké ceně Prahy se představilo 25 dvojic a pouze čtyři z nich postupovaly do finálové části soutěže s nulou na bodovém kontě.
 
Jako první nastupoval do finále Velké ceny Prahy Aleš Opatrný s Ligrettem, který si nesl zátěž jedním trestným bodem. Na zkráceném parkuru však přidal dalších osm za dvě chyby a umístil se sedmý. 
 
Následovaly čtyři dvojice se čtyřmi body ze základního kola. Jan Štětina s Fantasticem-S taktéž dvakrát chyboval a v kombinaci s časem 54,68 sekundy skončil až desátý. Alžběta Vojtková s Catarem zdvojnásobila bodovou zátěž na osm, což pro ni znamenalo šestý řádek výsledkové listiny. Marek Klus v sedle Tenerifes Quatara dopadl podobně jako Jan Štětina, pouze s tím rozdílem, že byl o šest sekund rychlejší. Díky tomu skončil devátý. 
 
Velmi spokojena musela být Natálie Ulčová, která s Demontem šla svoji první stopadesátku. Na finálovém parkuru nepřidala žádný trestný bod a s celkovými čtyřmi se umístila těsně pod stupni vítězů. I tak to však je pro tuto jezdkyni obrovský úspěch. 
 
Slovenka Miriam Murgašová s Dayton de Semily byla zatížena z úvodu pouze dvěma trestnými body za překročení stanoveného času. Ten lehce překročila i napodruhé, a navíc přidala dvě chyby. S jedenácti body se umístila před Markem Klusem na osmé pozici. 
 
První z bezchybných nastupovala Natálie Roučková na Getwayovi W. Bohužel jedno vyhnutí pro ni znamenalo sedmibodovou penalizaci a páté místo. Ani Tereza Svobodová s Britanií neudržela čistý štít, ale s jednou chybou a časem 45,93 se ujala vedení. Ne však na dlouho, neboť hned po ní startoval Aleš Opatrný s Carmanem, a ten si jel téměř jistě pro vítězství. 
 
Jenže pak přišla chyba na poslední překážce, a přestože jeho čas byl 44,99, o nejvyšší příčku se právem obával. Poslední startující Petr Dohnal s Tashitou totiž mohl jet na jistotu, což se mu povedlo. Jako jediný ve Velké ceně Prahy nezaznamenal žádný trestný bod, a tak zaslouženě vyhrál. V jeho případě navíc šlo o premiérové prvenství v rámci Českého skokového poháru.
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE