reklama 11D

Equinews: Češi sbírali v Šamoríně třetí místa v Pohárech národů i v GP

ikonka

Do slovenského Šamorína se sjelo na sedm stovek koní. Českým reprezentantům se dařilo jak v pátečních Pohárech národů, tak v nedělních Grand Prix. V hlavní soutěži vybojovala třetí příčku Nikola Bielíková s Carisonem. Štáb pořadu Equinews byl u toho!
19.05.2021 11:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 
Slovenský Šamorín se stal během třetího květnového víkendu cílem jezdců z celé Evropy. Jen z České republiky vyrazilo na mezinárodní parkurové závody Danube Champions Tour do x-bionic sphere více než čtyřicet reprezentantů.
 
Velmi vyrovnané výkony podaly v pátek 14. května české reprezentantky v Poháru národů pro mladé jezdce. Rychlá dvě kola s jedinou chybou předvedla Kateřina Tomanová na Quebecovi. Čtyři trestné body zapsala také Linda Portychová, která startovala s Copin´s Boyem. Rovněž Mariana Michlíčková na Leeve Jungovi chybovala jen jednou. Nulu v prvním kole zaznamenala Tereza Svobodová s Britanií. Jejich dvě chyby v druhém kole se nezapočítávaly a Češky obsadily s celkovými osmi trestnými body třetí příčku. V napínavém rozeskakování Italů a Dánů nakonec přišel ke slovu součet dosažených časů, protože obě družstva dokončila bez chyb. Čas hrál do karet vítěznému Dánsku, v jejichž řadách se blýskl vyrovnanými čistými jízdami zejména Theodor Linde na belgické klisně Especially Ultra Z.
 
Do týmové soutěže Poháru národů nastoupily i dětští reprezentanti. Ve výborné formě se představila Anna Marie Vítek, která v sedle klisny Mama Mia Picobello Z zajela obě kola bez trestných bodů. Dvě čisté jízdy předvedla i Rozálie Sovová na hnědce Elle a dětský tým, který vedle už zmíněných jezdkyň, tvořily také Kateřina Růžičková a Rozálie Pichrtová, obsadil stejně jako v případě našich mladých jezdců výborné třetí místo. O nejvyšší příčce muselo rozhodnout rozeskakování mezi bezchybnými Maďary a Švédy. Po škrtnutí jedné chyby Linn Arvidsson na Glenmorangie z rozhodující jízdy si pro vítězství dojeli suverénní Skandinávci.
 
Pohár národů čekal během pátečního programu i juniory. Skvěle se s překážkami do 135 centimetrů popasovala Eliška Hasnedlová, která s Veporou nechybovala. Dvě nuly dovezl i další člen českého družstva Viktor Skutecký, který sedlal valacha G-Star SL. Konečný výsledek týmu měl hodnotu pouhé jedné započítané chyby, ale v silné evropské konkurenci to stačilo až na páté místo. O vítězství bojovali v rozeskakování Italové, Švédi a Švýcaři. Zástupcům posledního jmenovaného celku se jako jediným povedlo po škrtnutí nejhoršího výsledku udržet čisté konto, a mohli se tak radovat z první příčky.
 
Dalšími vrcholy mítinku byly soutěže Grand Prix naplánované na neděli 16. května. Skvělou tečku za slovenskou účastí udělala Anna Marie Vítek, která s běloušem Mateem di Belle vybojovala v rozeskakování druhé místo ve Velké ceně pro jezdce na pony. Po dvou bezchybných výkonech nestačil její čas pouze na švédskou jezdkyni Mathildu Hansson na koni Unsphinx D´Hurl´Vent.
 
V juniorské Grand Prix se po čisté základní části dostala do rozeskakování Petra Pařenicová, která s holandským hnědákem Everegreenem P nechybovala ani napodruhé a skončila třetí. Bez trestných bodů a nejrychleji překonal kurz této Velké ceny švédský jezdec Ingemar Hammarström, který sedlal belgického hřebce Lacroix. Nejvýše postavenou českou dvojicí v Grand Prix mladých jezdců byla Mariana Michlíčková a Leeve Jung. Ta se po jednom shození v rozeskakování umístila na osmé příčce. Nejlepší výkon předvedl Švýcar Gilles Müller s desetiletou holandskou klisnou Giavannou CB.
 
Na své si v Šamoríně vedle jezdců v mládežnických kategoriích přišli i účastníci soutěží CSI s dvěma hvězdami. V Grand Prix, která byla součástí série Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace, výška překážek dosahovala až 160 centimetrů. Bez zaváhání překonala kurz Nikola Bielíková s hanoverským hřebcem Carisonem a postoupila do rozeskakování, po němž obsadila výbornou třetí příčku. Triumf slavil slovinský reprezentant Urh Bauman. Ten startoval na valachovi Larisalovi, který dovezl do cíle nulu v čase 52,07 sekundy. Na druhém místě zanechal rovněž bezchybného, ale výrazně pomalejšího, Maďara Zoltana Czékuse na klisně Disco.
 
Premiérové závody Danube Champions Tour měli mezi účastníky velký úspěch, a tak organizátoři již plánují další díl této mezinárodní parkurové série na druhou polovinu července.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE