reklama 11B

Equinews: Olomouc se chystá na Světový pohár. Příprava vyšla Kurekové

ikonka

Zatím bez diváků, ale s hojnou účastí jezdců proběhla parkurová Cena města Olomouce, která předcházela o necelé tři týdny osmému ročníku Světového poháru. Pořadatelé doufají, že v půlce června bude do areálu ESC moci již i veřejnost. Více v Equinews!
01.06.2021 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Slovenka Radka Kureková vyhrála Cenu města Olomouce 2021

Poslední květnový víkend patřil v olomouckém Equine Sport Centru parkurovým soutěžím. Ty vyvrcholily v neděli 30. května Cenou města Olomouce. Kurz s překážkami do 140 centimetrů dokázalo překonat šest dvojic bez trestných bodů.
 
O vítězi tak rozhodovalo napínavé rozeskakování. První dvojici, která do něj nastoupila, tvořil Marek Klus a Jarisca van het Hagenhof. Do cíle dovezl čtyři trestné body ve výborném čase 41,35 sekundy. Na tento výkon nestačil druhý jezdec v pořadí Jiří Skřivan, který s valachem Hollandem TN rovněž jednou chyboval a byl o sekundu a půl pomalejší. Zato velmi dobře vyšlo rozeskakování Štěpánce Zaoralové s klisnou Diabellou. Rozhodující jízdu zajela nedávná vítězka Velké ceny Brna čistě a s časem 45,17 sekundy se ujala vedení.
 
Neradovala se však dlouho. Slovenská reprezentantka Radka Kureková s Consulentem de Prelet Z procválala cílem s nulou a čas soupeřky dokázala překonat o více než tři sekundy. Na vedoucí pozici pak útočila Mariana Michlíčková, která v sedle belgického valacha Officiera Van Der Achterhoek nezaváhala a byla o pouhých šest setin sekundy pomalejší. Posledním jezdcem v rozeskakování byl zkušený Jiří Hruška na klisně Aquarele B i2M. Ten se pokusil atakovat nejvyšší příčku a předvedl velmi rychlou jízdu, při které však jednou chyboval. Vítězkou se tak stala slovenská jezdkyně Radka Kureková před druhou Marianou Michlíčkovou a třetí Štěpánkou Zaoralovou.
 

Diváky na CSI chceme, ale ještě nevíme, kolik jich bude, říká Smrčková

Za dva týdny již olomoucké Equine Sport Centrum bude hostit osmý ročník Světového poháru v parkurovém skákání CSI2*-W. Pořadatelé doufají, že se ho budou moci zúčastnit i diváci. Jak prozradila ředitelka areálu Michaela Smrčková, tak zatím netuší, kolik jich bude moci do areálu přijít.
 
Foto: Jenda Andrash, ESC Olomouc



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE