reklama 11D

Do Chuchle se vrátí parkurový Pohár národů. Přibude i Světový pohár

ikonka

Chuchle Arena Praha bude v roce 2021 opět hostit mezinárodní parkurové závody CSIO3*, jejichž součástí je atraktivní Pohár národů. Předcházet mu navíc budou o týden dříve závody zařazené do Světového poháru.
16.12.2020 15:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Výkonný výbor České jezdecké federace schválil per rollam změny kategorií dvou mezinárodních parkurových závodů, které by v roce 2021 měla hostit Chuchle Arena Praha. 
 
Kategorie CSI2* bude doplněna o soutěž Světového poháru, tzn. se mění na CSI2*-W. Závody CSI3* budou nově obohaceny o soutěž národních družstev, bude se jednat tedy opět o CSIO3*, které probíhalo na pražském závodišti ve Velké Chuchli již v roce 2020. Informace vyplývají ze zápisu prosincového jednání Výkonného výboru České jezdecké federace, který je dostupný členům spolku v neveřejné sekci Jezdeckého informačního systému.
 

PSALI JSME: Kalendář Global Champions 2021: Finále v New Yorku, Playoffs v Praze

 
Kromě toho došlo i ke změně termínů uvedených dvou mítinků. Závody Světového poháru CSI2*-W proběhnou ve dnech 28. dubna až 2. května. Hned následující týden se budou konat od 5. do 9. května závody CSIO3*. U tohoto mítinku také dochází ke změně pořadatele, kterým bude Czech Equestrian Team. Právě ten organizoval obdobné závody v Chuchli letos v srpnu a mítink měl velmi pozitivní ohlas nejen v České republice, ale i ve světě. Czech Equestrian Team by kromě CSIO3* měl v roce 2021 opět pořádat závody světové série v parkurovém skákání Global Champions Playoffs v pražské O2 areně.
 
Nové termíny, které jsou již upraveny i na webu Mezinárodní jezdecké federace, i další informace ze zápisu VV ČJF potvrdila na dotaz redakce Jezdci.cz i sportovní ředitelka Chuchle Areny Praha Markéta Šveňková. Upozornila však na skutečnost, že ke změnám termínů závodů mají nyní ještě týden možnost vyjádřit se pořadatelé mezinárodních závodů, které jsou v termínové kolizi. Následně teprve budou změny definitivně potvrzeny a schváleny ze strany FEI. – Ve stejnou dobu se mají konat např. závody v St. Tropez – Grimaud (FRA) a v Mannheimu (GER), dále pak v Montefalco (ITA), v Le Touquet (FRA), ve Valkenswaardu (NED) a v Žaškivu (UKR).
 
Foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE