reklama 11B

První vrchol CSIO3* Prague Cup 2020: Pohár národů pro tým Nizozemí

ikonka

Pohár národů byl jedním z highlightů mezinárodních závodů CSIO3* Prague Cup. Ve dvoukolové týmové soutěži, která byla zároveň kvalifikací na olympijské hry, si pro vítězství dojel tým Nizozemí, před Irskem a Japonskem. Češi skončili nakonec pátí.
21.08.2020 21:55  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Celkem třináct týmů se postavilo na start dvoukolové soutěže Poháru národů Trophy J&T BANKA, přičemž do druhého kola mělo postoupit osm nejlepších celků. Nejlepší výchozí pozici měly čtyři týmy, které si po prvním kole zapsaly na své konto nulu: Rakousko, Itálie, Nizozemí a Irsko. Následoval je český celek, který v prvním kole inkasoval pouze jeden trestný bod. 
 
Druhé kolo však výrazně zamíchalo pořadím a prokázalo, že hodně dvojic ztratilo v prvním kole mnoho sil nejen vinou teplého počasí, ale i kvůli náročnosti kurzu. Družstva Itálie i Rakouska nakonec vypadla z elitní pětice, naopak na třetí místo se dostali Japonci, kteří postupovali do druhého kola jako poslední postoupivší s osmi trestnými body. 
 
Boj o první a druhé místo mezi Holandskem a Irskem zůstával otevřený až do jízd posledních zástupců těchto týmů. Ir Anthony Condon však nezvládl zajet bezchybně a po jednom shození rozhodl o vítězství Holandska. Nizozemec Jur Vrieling tak vůbec nemusel nastoupit ke svému startu. 
 
Holandský tým zvítězil v součtu se čtyřmi trestnými body ve složení Bart Bles (Israel V/D Dennehoeve), Frank Schuttert (Lyonel D), Jeroen Dubbeldam (Oak Grove´s Carlyle) a Jur Vrieling (VDL Glasgow vh Merelsnest). Druhé místo získalo Irsko se součtem osmi trestných bodů. Tento tým reprezentovali Mark Mcauley (Jasco Vd Bisschop), Bertram Allen (Gun Power), Michael Duffy (Jeff Ten Halven) a Anthony Condon (Sfs Aristio). 
 
Český tým nakonec v druhém kole udržel konečné páté místo. Naději na dokonce medailovou příčku měli před startem závěrečného jezdce Aleše Opatrného, jeho Gentleman vh Veldhof se však zalekl stínů u skoků, čímž bylo po nadějích na lepší umístění. Český tým skončil s 18 trestnými body tedy pátý. Za český tým bojovali Kamil Papoušek s Warnessem, Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can Old, Ondřej Zvára s Cento Lanem a Aleš Opatrný s Gentlemenem vh Veldhof. 
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE