reklama 11B

Anna Kellnerová má za sebou první starty po úrazu. Dokončila bez chyby

ikonka

Parkurová jezdkyně Anna Kellnerová se vrátila po půl roce od úrazu na závodní kolbiště. Od čtvrtka 23. ledna se účastní Mediterranean Equestrian Tour ve španělské Olivě. První dva „tréninkové starty“ jí vyšly velmi dobře, ani jednou nechybovala.
23.01.2020 13:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Prvním závodním mítinkem v sezoně 2020 je pro Annu Kellnerovou Mediterranean Equestrian Tour ve španělské Olivě. Do čtvrteční zahajovací soutěže s výškou překážek 130 centimetrů nastoupila se svými dvěma zkušenými koňmi – Classicem a Catch Me If You Can Old – čistě tréninkově.
 
S oběma svěřenci překonala dvoufázovou soutěže bez jediné chyby, pouze v druhé části zapisovala jeden trestný bod za překročení časového limitu. Volné tempo však bylo záměrné a šlo spíše o to, aby se koně po závodní přestávce na kolbišti rozeskákali. 
 
Anna Kellnerová je jedním z českých reprezentantů, kteří již mají splněné minimální kvalifikační požadavky způsobilosti pro účast na olympijských hrách, a to se Silverstonem. Jak prozradila před odjezdem do Španělska při rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz, s ním závodní sezonu zahájí o něco později. „Classic i Catch me If You Can měli v průběhu mého zranění hodně volna, zatímco Silverstone se více udržoval. Je sice v kondici, ale nechceme s ním teď závodit. Přidat by se k nim měl v polovině dubna,“ uvedla tehdy Anna Kellnerová. 
 

PSALI JSME: Kellnerová: Již víme, kdo bude v týmu Prague Lions. Sestava je podobná

 
Trojici svých nejlepších koní by postupně ráda vzala na vybrané mítinky Global Champions, aby s ní absolvovali parkury na té nejvyšší úrovni. Kromě toho však plánuje start i na CSI4* v Hagenu, kde by ráda absolvovala Grand Prix. „Z Global Champions máme zatím v plánu Šanghaj a pak se uvidí,“ dodala jezdkyně.
 
První část Spring Mediterranean Equestrian Tour 2020 probíhá v Olivě již druhým týdnem. Nedělním vrcholem bude soutěž Grand Prix do 145 centimetrů. Po dvoudenní přestávce však pokračuje tato etapa třetí částí, v rámci níž budou vypsané soutěžní kategorie CSIYH*, CSI1* a CSI3*. Skákat se tam bude až do 2. února. Druhý díl MET 2020 poběží opět ve třech týdnech – začíná 11. února a končí 1. března.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE