reklama 11C

O kvalifikaci na OH v Tokiu se pokusí víc jezdců. Všichni mají zelenou

ikonka

Téma účasti českého parkurového družstva na olympijských hrách v Tokiu je stále horké téma i pro celoplošná média. V pátek 17. ledna byli hosty živého vysílání ČT Sport manažerka týmu Markéta Šveňková a jezdec Ondřej Zvára. Co nového prozradili?
17.01.2020 22:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Asi nejpodstatnější informací, která zazněla v živém rozhovoru při pátečních popoledních Sportovních zprávách České televize, je to, že o kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu by mohlo usilovat více jezdců, než jsou Anna Kellnerová, Emma Augier de Moussac, Aleš Opatrný, Zuzana Zelinková a Ondřej Zvára. 
 
„Ještě jsme zaznamenali jednoho jezdce, který říkal, že by se o kvalifikaci pokusil. – Je to Kamil Papoušek, který byl již v minulosti součástí A-týmu. Později měl mladší koně a nyní by měl opět možnost získat jednoho koně do olympiády. – Všichni mají zelenou, abychom měli z čeho vybírat,“ uvedla Markéta Šveňková ve vysílání ČT Sport.
 
Dotazy moderátora směřovaly mj. na to, jak bude probíhat samotný výběr jezdců a koní do reprezentačního družstva pro Tokio 2020. „Začínáme od začátku roku. Bude záležet na tom, jaké budou mít jezdci výsledky, jaká bude výkonnost koní, jaké bude zdraví koní a jak si splní kvalifikace. Teď je to tedy na nich, jak budou pracovat. Pak bychom se sešli koncem května, kdy již budeme vědět, kdo kvalifikaci splnil,“ popsala Šveňková. „Pravděpodobně se uskuteční společný výjezd do Sopot. To jsou kvalitní a těžké závody, takže vytvoří kvalitní prověrku před olympiádou a poté by se definitivně stanovil tým,“ upřesnila. 
 
„Důležité je vydržet zdravý a mít co nejlepší výsledky. V první řadě musíme doplnit ty kvalifikace, to je první, co naznačí, jestli jsme schopni s těmi koňmi kvalifikace dohnat. A podle toho to bude z velké části, jak jsem to já pochopil, o domluvě než o nějakém bodování,“ dodal za sebe Ondřej Zvára. 
 
Celý jedenáctiminutový rozhovor s Markétou Šveňkovou a Ondřejem Zvárou je dostupný ke zhlédnutí na internetových stránkách ČT Sport.
 
Reprofoto ČT




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE