reklama 11D

Ondřej Zvára: Doufám v co nejvíc informací, nerad bych cokoli podcenil

ikonka

Pro Ondřeje Zváru byla informace o účasti českého týmu na olympijských hrách krásným šokem. Nyní však přichází probuzení a začíná si uvědomovat, co vše je nutné zařídit. V rozhovoru pro EquiTV.cz se podělil o své aktuální myšlenky kolem olympiády.
16.01.2020 12:32  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Ondřej Zvára přijel na reprezentační schůzku jezdců, kteří mají šanci stát se součástí českého týmu na olympijských hrách v Tokiu. Očekává, že se zde dozví co nejvíce informací ohledně požadavků a plánů na jednotlivé koně a jezdce. Nerad by cokoliv podcenil, ať už se jedná o termíny přihlášek či medikační deníky. Doufá také, že budou na schůzce probrány konkrétní plány, kdo by se měl olympiády zúčastnit.
 
"Na jednu stranu to vypadá, že závodů je dost, na druhou stranu čas letí velmi rychle a kvalifikační závod se týká většinou jen nedělních Grand Prix. Ve skutečnosti jich pak není mnoho, jde opravdu jen o pár parkurů. Myslím si, že kvalifikace bude nakonec o něco obtížnější, než jsem si v první chvíli myslel," přiznává Ondřej Zvára. "Určitě to však není nic neřešitelného. Navíc díky tomu, že Quimero je již kvalifikovaný, budu ho udržovat v takové formě, aby byl připravený pro případ, že by to s Cento Lanem nedopadlo. Pro mě je štěstí, že mám ještě plán B."
 
Plány o výjezdech s Cento Lanem zatím nechce prozrazovat, protože by rád pracoval s informacemi, které získá na schůzce se skokovou komisí. "Potřebuji vědět, jaké máme možnosti a povinnosti, a jak velký tlak na nás bude vyvíjený. Každopádně budeme muset co nejdříve za teplem, abychom dostali koně včas do formy. Ve hře je tedy buď Španělsko nebo Itálie."




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE