reklama 11B

Filip Doležal: Cílem není samotná olympiáda, kvalifikace bude motivací

ikonka

O splnění kvalifikačních podmínek pro účast na olympijských hrách v Tokiu se pokusí také další česká dvojice, Filip Doležal s hřebcem Exclusive Reason de Ganad. "Kvalifikační cíl pro nás bude spíš důvodem účastnit se závodů o úroveň výše," říká.
23.01.2020 17:05  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D
Další českou dvojicí, která se pokusí splnit kvalifikační minimum pro účast na olympijské hry v Tokiu, bude devětadvacetiletý Filip Doležal a maďarský hřebec Exclusive Reason de Ganad. Zeptali jsme se tedy přímo Filipa, co ho k takovému rozhodnutí přivedlo.
 
"Pro nás je to spíše z motivačních důvodů, vyzkoušet si účast závodů o úroveň výše, tedy čtyřhvězdových soutěží, a jako cíl jsme si dali splnit kvalifikační podmínky pro účast na olympiádu," popsal svůj záměr hned v úvodu. "Určitě to není o tom, že bychom se chtěli za každou cenu účastnit olympijských her, je to právě o té motivaci. Já jsem poslední z dosud jmenovaných, který by měl na olympiádu jet. Nemáme dostatek zkušeností z takto obtížných parkurů," dodává.
 
Kdyby se podařilo kvalifikaci splnit, potvrdí se kvalita hřebce Exclusive Reason de Ganad a otevře se dle slov Filipa Doležala prostor k dalšímu plánování do budoucna. "Dvě i tři hvězdy jsme už zvládali dobře, tohle je další posun. Reason je velmi spolehlivý. Pokud se kvalifikuji na čtyřhvězdovou Grand Prix, jsem si u něj jistý, že ji dojedu."
 
V plánu má Filip v druhé půlce března závody v Arezzu a čeká na potvrzení startu v Saint Tropez na začátku dubna. Cílem pro letošek bude rovněž účast na mistrovství světa mladých koní v Lanakenu. "Do června se zaměříme na čtyřhvězdové závody a splnění olympijské kvalifikace, v druhé půlce sezony se pak budeme věnovat více mladým koním," uzavírá.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE