reklama 11C

Český parkur na olympiádě. Co na to Kellnerová, Opatrný a další jezdci

ikonka

Je to historická zpráva pro český jezdecký sport. Náš parkurový tým bude po 84 letech startovat na olympijských hrách. Do Tokia mohou zamířit Anna Kellnerová, Zuzana Zelinková, Ondřej Zvára i Aleš Opatrný. Jejich ohlasy nabízíme v Podcastu EquiTV.
07.01.2020 17:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
PODCAST
| FANCLUB
reklama 12D

POSLECHNĚTE SI ROZHOVORY ZDE - KLIKNĚTE!


V mimořádném vydání Podcastu EquiTV jsme zachytili bezprostřední reakce Anny Kellnerové, Zuzany Zelinkové, Ondřeje Zváry i Aleše Opatrného na zprávu Mezinárodní jezdecké federace, která v úterý 7. ledna informovala Českou jezdeckou federaci, že v rámci přerozdělení týmových kvót v disciplíně skoky získala Česká republika možnost vyslat své družstvo na olympijské hry 2020 v Tokiu.

O své dojmy se podělili také prezidentka České jezdecké federace Olga Plachá, člen Výkonného výboru Bohumil Rejnek, ale také členka skokové komise Markéta Šveňková, která byla při týmové olympijské kvalifikaci v Budapešti šéfkou ekipy a celý kvalifikační systém má velmi detailně nastudovaný. 

 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Senzace! Český skokový tým pojede na olympiádu do Tokia místo Ukrajiny

 

Jak je během tohoto pořadu několikrát zmíněno, český, resp. tehdy ještě československý, parkurový tým startoval naposledy při olympijských hrách v Berlíně roku 1936. Tehdy za Československo nastoupili v konkurenci 18 družstev, resp. 54 jezdců: Miloslav Buzek na koni Chroust, Julius Čoček s koněm Chostra a Josef Seyfried s Radmilou. Soutěž dokončil však pouze první jmenovaný a skočil mezi jednotlivci na 27. místě. 
 
Dosud posledním jednotlivcem na olympiádě ve skocích byl Jiří Pecháček v Barceloně v roce 1992. Kvůli zranění klisny Garty však závod nedokončil. V novodobé historii České republiky nás pod pěti kruhy z jezdců reprezentoval pouze Jaroslav Hatla ve všestrannosti, a to v letech 2004, kdy sedlal v Aténách koně Kyrenejennalla's Boye, a 2008 odjel do Hong Kongu s klisnou českého chovu Karlou. 
 
Do Tokia by měl z našich jezdců ve všestrannosti jet Miloslav Příhoda s Ferreolusem a v případě, že do 1. června splní minimální kvalifikační požadavky způsobilosti, tak snad i Miroslav Trunda s klisnou Shuterflyke.

Dění kolem olympijské účasti českých jezdců se budeme nadále pravidelně věnovat nejen na obrazovkách internetové televize EquiTV, ale také na zpravodajském portálu Jezdci.cz.

Podcasty EquiTV můžete poslouchat zdarma on-line na webu, nebo si je můžete stahovat přímo do svého počítače, tabletu či mobilu s aktivovaným premium programem, který stojí pouhých 365 korun na rok. Poslechnout si je tak můžete kdykoliv a kdekoliv, i když zrovna nejste v dosahu internetového připojení.

Všechny již publikované podcasty najdete pod snadno zapamatovatelnými internetovými adresami: www.jezdeckeradio.cz nebo www.equiradio.cz.

 

Foto Josef Malinovský





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE