reklama 11B

Úvodní soutěž LGCT v Antverpách vyhrál Eric Lamaze

Kanadský jezdec a olympijský vítěz z roku 2008 Eric Lamaze vyhrál ve čtvrtek 21. dubna zahajovací stopětačtyřicítku při Longines Global Champions Tour v Antverpách. Od druhého Gregoryho Watheleta jej dělila jedna desetina sekundy…
22.04.2016 11:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Vítězem první soutěže LGCT v Antverpách se stal Eric Lamaze. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Zahajovací skákání na čas vyhrál při třetím kole LGCT v Antverpách kanadský jezdec Eric Lamaze, který se svou třináctiletou klisnou Fine Lady předvedl nejrychlejší jízdu. Na malebném kolbišti na břehu řeky Šeldy se skákalo pod umělým osvětlením a Kanaďan porazil svojí rychlou a agilní jízdou miláčka domácího publika Gregoryho Watheleta
 
První parkur tohoto kola byl příjemně postavený, a zároveň nutil jezdce cválat v distancích mezi skoky. Podle počtu čistých výkonů a dosažených časů bylo patrné, že mnoho jezdců se snažilo jít hlavně na čistotu a soustředí se na přípravu na sobotní Grand Prix. 
 
Prvním jezdcem, který dokončil kurz bez trestných bodů, byl domácí Gregory Wathelet s Lilly Lordanos. Časomíra se při jeho průjezdu cílem zastavila na hodnotě 62,81 sekund. Z belgických jezdců to byl ještě Olivier Philippaerts, Jos Verlooy a Niels Bruynseels, kteří dokončili bez trestných bodů. 
 
Byl to však Eric Lamaze, kdo všem vyfoukl vítězství v této soutěži. Předvedl uhlazenou a přitom bleskovou jízdu. Gregory Wathelet skončil o deset setin sekundy druhý a třetí dojela Američanka Lauren Hough na Ohlala. 
 
Celkem šlo čistě osmnáct dvojic, domácí publikum mohlo být spokojeno, protože mezi TOP10 byli čtyři jejich jezdci. 
 
Výsledky najdete na webu LGCT
 
Zdroj: Tisková zpráva LGCT



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE