reklama 11C

Osm jezdců z TOP 10 na startu LGCT v Antverpách

Působivě vypadá přehled startujících pro třetí kolo Longines Global Champions Tour. Série se po dvou závodech přesouvá z Ameriky do Belgie. Ve dnech 21. – 24. dubna se bude skákat v Antverpách a na startkách je osm jezdců z TOP 10.
20.04.2016 09:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Vítězství v Grand Prix Antverp bude obhajovat Simon Delestre - momentální jednička světového žebříčku FEI. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Belgické město diamantůAntverpy, přivítá třetí kolo Longines Global Champions Tour. Na seznamech přihlášených jezdců figuruje osm z deseti nejlepších skokanů světového žebříčku. Obhajovat loňský triumf ve Velké ceně přijede světová jednička Simon Delestre (FRA). Na paty mu bude šlapat druhý jezdec dle FEI a lídr průběžného bodování LGCT Němec Christian Ahlmann stejně jako dvojnásobný šampion LGCT Scott Brash (GBR), na FEI žebříčku momentálně třetí.
 
Vypadá to, že první evropské kolo série zažije pořádnou bitvu o body. Dalším horkými favority mohou být francouzská jezdkyně Pénélope Leprevost, světová čtyřka a spolu s Američan Kent Farrington, domácí Gregory Wathelet, Ir Bertram Allen nebo Kevin Staut (FRA). Ti všichni jsou ve světové TOP 10.
 
Momentálně vede bodování LGCT Christian Ahlmann o osm bodů před Johnem Whitakerem, který do Antverp doveze talentovanou klisnu Ornellaiu. Želízky v ohni mohou být mladí jezdci, jako Belgičan Jos Verlooy, který dojel v poslední Grand Prix v Mexiku na druhém místě. Své pozice se budou snažit vylepšit také Šejk Ali Bin Khalid Al Thani (QAT), Emanuele Gaudiano (ITA) nebo vítězové prvních dvou kol v Miami a Mexico City Edwina Tops-Alexander (AUS) respektive Roger-Yves Bost (FRA).
 
Největší zastoupení bude mít pořádající Belgie. Kromě již zmiňovaných jezdců jsou na soupiskách Nicola a Olivier Philippaerts, Pieter Devos, Gudrun Pateet či Niels Bruynseels. Silnou ekipu mají Němci, reprezentovat je bude Marco Kutscher, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser, Meredith Michaels-Beerbaum a Hans-Dieter Dreher.
 
Dalšími známými jmény ze světové třídy jsou Rolf-Göran Bengtsson (SWE), Patrice Delaveau (FRA), Lauren Haugh (USA), Laura Kraut (USA), Ben Maher (GBR) nebo Harrie Smolders NED). 
 
Po napínavých soutěžích v Miami a Mexicu City se dá očekávat, že také Antverpy zažijí další nervy drásající souboje o body do LGCT.
CSI5* začíná 21. dubna. Grand Prix je na programu v sobotu v 18.45 místního času.
 
Více informací najdete na webu LGCT
 
Zdroj: Tisková zpráva LGCT



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE