reklama 11A

Miami Beach zažila druhý den TOP soutěží při LGCT

Druhým dnem pokračovaly v pátek 8. dubna závody Longines Global Champions Tour v americkém Miami, kterým se celý letošní ročník série otevírá. Rozpis přinesl, stejně jako v zahajovací den, dvě soutěže. Obě vítězství získali němečtí jezdci.
09.04.2016 07:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto LGCT / Stefano Grasso

David Will s šestnáctiletým ryzákem Mic Mac du Tillard získal vítězství v zahajovací soutěži pátečního dne. Ta se jela na čas na překážkách do 150 cm a Will v projel cílem bez trestných bodů v čase 51,43 sekund.
 
O jednu sekundu a čtyřicet setin druhý byl Pius Schwizer (SUI) na Balou Rubin S a třetí příčku vybojoval italský jezdec Emanuelle Gaudiano na Guess, který v Miami ukazuje velmi dobrou formu, což je v olympijské sezoně zásadní. Gaudiano je jeden z evropslých jezdců, kteří se na OH probojovali těžkými individuálními kvalifikacemi.
 
Brazílii a Eduardovi Menezesovi na Caruschka patřilo čtvrté místo, když dokončil bez chyb s časem 53,48 a pátý dojel Bassem Hassan Mohamed (QAT) v sedle Argelith Squid, který letos jako člen katarského družstva také zamíří do Ria. Takže jeho výborné výsledky z prvního kola špičkově obsazené LGCT jsou dobrým znamením pro trenéra katarské reprezentace Jana Topse.
 
Vrcholem pátečního programu byla klasická stopětapadesátka na rozeskakování. Opět v první místo vyfoukl ostatním německý jezdec. V tomto případě to byl třetí muž finále SP Daniel Deusser na Clintop, který předvedl v rozeskakování dech beroucí obratnou jízdu a dokončil v čase 38,02.
 
Druhé místo putuje stejně jako v prvním skákání do Švýcarska. Zasloužil se o to Romain Duguet s Quorida de Treho, jehož čas byl po bezchybné jízdě 38,20. Třetí dojel Belgičan Nicola Philippaerts na Zilverstar T. Další místa připadla Christianu Ahlmannovi s Caribisem Z a Harrie Smoldersovi, druhému z nedávného finále SP. Ten sedlal koně Don VHP Z.
 
Výsledky z GCT v Miami najdete TADY



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE