reklama 11C

V Miami se losovalo pořadí týmů pro první kolo GCL

Startovní pořadí pro historicky první kolo týmové soutěže Global Champions League, která se pojede v neděli 10. dubna na Miami Beach, je známé. Ve zcela novém formátu budou závodit družstva složená ze světových jmen a spojená napříč národy.
09.04.2016 11:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Sestava týmu Miami Glory (zleva): Georgina Bloomberg (USA), Kent Farrington (USA), Jessica Mendoza (GBR), Kimberly Prince (USA) a Scott Brash (GBR). Foto: GCT / Stefano Grasso

Losováním, které vedl rozhodčí Jean-Loup Caplain za přítomnosti hvězdných jezdců i novinářů, bylo vybráno pořadí družstev pro historicky první kolo soutěže GCL. V závodí za tým vždy dvojice, jejíž výsledek se sčítá. V jakém pořadí v rámci družstva nastoupí dva konkrétní jezdci na kolbiště, si určuje družstvo samo.
 
Americký jezdec číslo jedna Kent Farrington mluvil o revolučním novém formátu. „Je vtipné, že jezdci, kteří jsou obvykle soupeři, budou nyní závodit spolu. Bude to sport nejvyšší úrovně s velkými výhrami. Diváci uvidí opravdu jezdeckou špičku“. Podobně se vyjadřoval i jeho týmový kolega a světová trojka Scott Brash. „Myslím, že GCL přinese revoluci do jezdectví. Bude to zajímavé a vzrušující. Všichni se moc těšíme.“
 
Oba jsou členy družstva Miami Glory, stejně jako Georgina Bloomberg, která je právě pro nedělní soutěž vybraná, jako jedna ze dvou závodících členů, a skákat tak bude na domácí půdě. I ona je nadšená novým typem soutěže, který dle jejích slov, přinese další rozměr soutěží
 
V barvách Cascais Charms pojede dvojice Quentin Judge (USA) a Pilar Lucrecia Cordon (ESP). Judge mluvil o tvrdé konkurenci, kterou soutěže přinese, a také o přátelství, která tím vznikají. „Bude to vzrušující. Je to zase zcela jiný sport“, nechal se slyšet.
 
Americká jezdkyně Rome Gladiators Laura Kraut, řekla, že pro ni bude zábavné, že vůbec první kolo, které tato soutěž zažije, a do kterého sama nastoupí, se odehraje „doma“ v USA.
 
Týmy byly pro první kolo GCL rozlosovány takto:
 
1. Antwerp Diamonds
2. Cascais Charms
3. Monaco Aces
4. Shanghai Swans
5. Miami Glory
6. Valkenswaard United
7. Doha Fursan Qatar
8. Vienna Eagles
9. Madrid in Motion
10. Paris Jets
11. Rome Gladiators
12. Cannes Stars
 
Soutěž odstartuje v neděli v 11.30 místního času. Diváci budou mít vstup zdarma, soutěž bude možné sledovat živě přes nový web GCL.
 
 
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE