reklama 11D

O sezonách ČJF 2015-2016 s Radovanem Šalkem

V pravidelné rubrice, ve které nám odpovídají manažeři komisí a členové Rady České jezdecké federace na pár otázek ke konci sezony 2015 a příchodu roku 2016, nám odpověděl také ing. Radovan Šalek. Jak hodnotí minulou sezonu a dění v oblasti?
29.12.2015 11:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Radovan Šalek se také často ocitá v roli spíkra. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Dalšímčlenů Rady ČJF, které jsme osloviližádostí o pár slovpřelomu sezon 2015 a 2016 je předseda Severomoravské oblasti ing. Radovak Šalek, mezinárodní rozhodčí a uznávaný školitel stewardů FEI.

V roce 2015 proběhly volby na celorepublikové i oblastní úrovni. Vy jste v roli předsedy zůstal a pokračujete v práci. Co je dlouhodobě hlavní prioritou pro váš OV?

Podpora mládeže, návrat  co nejvíce peněz zpět do sportu z příspěvků členů. Motivace hobby jezdců soutěžit v oficiálních soutěžích místo hobby soutěží a jezdeckých ukázek.

Co byste v rámci práce OV vyzdvihl, že se podařilo, nebo daří v uplynulém období…?

Podpora oblastních mistrovství všech disciplin dle jednotného klíče. Tradiční podpora dopravy účastníků MČR. Příspěvky pro děti a juniory držitele jezdecké licence na zimní přípravu.

Co naopak je třeba ještě měnit, nebo na čem budete v příštím roce pracovat?

Myslím, že je třeba více motivovat členskou základnu (a hlavně mladou generaci) pro práci v jezdeckém sportu. Vyvedení hobby sportu mimo ČJF, aby všichni byli motivováni startovat v oficiálních soutěžích, tím že změníme pravidla a nabídneme zajímavou alternativu. Té práce je opravdu hodně.

Jedním ze základních kamenů ČJF, a v podstatě každého sportovního svazu, je vzdělávání – má oblast nějaké vlastní projekty, jak podpořit začínající talenty? Chystá se třeba něco pro rok 2016?

V oblasti probíhají refreshinky rozhodčích a stavitelů. Je zájem o kurzy rozhodčích a stewardů. Úspěšná je již zmiňovaná podpora v zimní přípravě. Soustředění juniorů před mistrovstvím republiky. Těch nápadů je spousta, bohužel ne na všechno se dostávají finance.

Jaké sportovní úspěchy byste mohl připomenout za sezonu 2015, kteří zástupci vaší oblasti jí reprezentovali na MČR i například mezinárodních závodech?

Úspěchů bylo hodně a to ve všech disciplínách. Zlaté medaile ve spřeženi, reiningu a voltiži. Bronzová medaile ve skocích juniorů i dospělých. Individuální bronzové a stříbrné medaile ve skákání, reiningu, všestrannosti. A všechny tyto disciplíny reprezentovaly i v zahraničí. Máme být na co hrdí. Omlouvám se, že jsem je nejmenoval, ale určitě bych na někoho zapomněl, tak aby se neurazil :)

Co osobně byste si přál do roku 2016? 

 

Přeji všem členům ČJF (a to i mimo naši oblast) pevné zdraví a to i pro jejich koně. Hodně sportovního štěstí! A abych nezapomněl, přeji nám všem hodně radosti a zábavy s koňmi. 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE