reklama 11D

O sezonách ČJF 2015-2016 s Michaelou Litovovou

Blíží se konec roku, a to je vždy čas k bilancování, hodnocení a zároveň těšení se, co přinese rok další. Při této příležitosti jsme oslovili předsedy oblastí ČJF a manažery komisí s malou anketou. Jak podle nich proběhla sezona a jaká bude ta další?
19.12.2015 14:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Michaela Litovová po letech končí ve funkci manažerky komise vytrvalosti

Druhým z řady funkcionářů, kteří v uplynulém roce pracovali pro Českou jezdeckou federaci, a kteří nám odpověděli na několik otázek v naší anketě, je odstupující manažerka komise vytrvalosti Michaela Litovová. Ta odchází ze své pozice z pracovních důvodů, a již je známé i jméno jejího nástupce, její hodnocení sezony však nemůžeme vynechat…
 
V roce 2015 jste skončila ve funkci manažera disciplíny. Podařilo se vám za dobu vaší práce naplnit cíle, s kterými jste to role manažera vstupovala?
 
Některé ano, některé ne. Podařilo se nám rozpohybovat některé projekty, kterých si velmi vážím. Na druhou stranu mne mrzí, že už jsem nestihla zrealizovat další cíle, které jsem měla vytyčené.
 
Došlo v roce 2015 k nějakým zásadním změnám ve vaší disciplíně?
 
Neřekla bych, že k zásadním změnám. Poupravila se pravidla v nižších soutěžích tak, jak k tomu evokovala praxe z minulé sezony, případně se přijaly změny pravidel dle FEI, která se snažíme plně aplikovat i v národních soutěžích.
 
Co byste zhodnotila v uplynulé sezoně pozitivně, co naopak vnímáte jako neúspěch…?
 
Za jednoznačné pozitivum považuji navázání spolupráce s dvojicí trenérů z Francie, kteří se našim jezdcům věnovali již od ledna, kdy proběhlo první dvoudenní školení. Druhým velkým krokem bylo jistě uvedení do života Chovatelského seriálu pro mladé koně. Věřím, že oba projekty mohou do budoucna přinést své ovoce, bylo by ale naivní se domnívat, že přijde zázračný obrat ihned během prvních pár měsíců.
A co se neúspěchu týče, samozřejmě se ne všechno podařilo. Mrzí mne, že jsme nebyli schopni lépe podpořit naše jezdce na reprezentačních výjezdech, a to z důvodu omezených financí.
 
Vyzdvihla byste zásadní úspěchy z pohledu sportu, reprezentace atd…
 
Zřejmě největším letošním úspěchem je vedení jezdkyně Terezy Kopecké ve světovém žebříčku FEI. Je to zasloužená odměna za její vysoké nasazení v průběhu celé sezony. Ještě není konec roku, je možné, že finální výsledek bude jiný, protože se mohou doplnit výsledky z posledních soutěží v roce, ale i tak to vnímám jako skvělý úspěch a Tereza i celý její tým si zaslouží velké díky.
 
Za reprezentaci si cením pěkného výkonu Heleny Terberové a Petra Jadlovského na ME v Šamoríně. Ukázali to tam všem :-)
 
Co byste si osobně přála pro disciplínu i celý sport do roku 2016?
 
Přála bych jak vytrvalosti, tak i ostatním disciplínám, aby se jim věnovali lidé s nasazením, láskou, oddaností a chutí posunout je zase dál. Ať mají sílu snést i případné neúspěchy a stále jdou dál. A ať jim ti koně jdou :-)



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE