reklama 11D

O sezonách ČJF 2015-2016 s Josefem Balaštíkem

V naší pravidelné rubrice, ve které představitelé České jezdecké federace hodnotí uplynulou sezonu a prozrazují něco málo k sezoně příští, nám odpovídal ing. Josef Balaštík – předseda Zlínské oblasti ČJF. Co prozradil o činnosti OV, se dočtete níže…
23.12.2015 11:43  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Fotogalerie: Photo-Vrana

Dalším z předsedů oblastí, které jsme oslovili, a který ochotně odpověděl na otázky v naší anketě, je ing. Josef Balaštíkpředseda Zlínské oblasti České jezdecké federace. Navíc připojil fotografie z vyhlašování sezony 2015 při galavečeru v Holešově, kterýtradičně patří k mnoha aktivitám, pořádaným touto oblastí
 
V roce 2015 proběhly volby na celorepublikové i oblastní úrovni. Vy jste v roli předsedy zůstal a pokračujete v práci. Co je dlouhodobě hlavní prioritou pro váš OV?
 
Dlouhodobou prioritou výkonného výboru Zlínské oblasti je podpora členské základny, hájení jejich práv v rámci ČJF. Ačkoliv se to zdá samozřejmostí, mohu jako člen Rady  ČJF konstatovat, že ne vždy tomu tak je. Dle našeho názoru  ČJF tvoří řadoví členové a jezdci s výkonností např. u skoků do stupně L. Jednání výkonného výboru jsou přístupná členům oblasti a rádi vítáme každý konstruktivní podmět. Kromě jednání výkonného výboru se každý rok uskuteční schůzka klubů, kde dolaďujeme sportovní kalendář, řešíme mistrovství oblasti v jednotlivých disciplínách, seznamujeme přítomné s ekonomikou oblasti, ale taky s celkovým děním v ČJF.
 
Co byste v rámci práce OV vyzdvihl, že se podařilo, nebo daří v uplynulém období…?
 
Velmi potěšitelný je zájem o členství ve Zlínské oblasti!    Oblast začínala s 26 subjekty a v  součastné  době je jich evidováno 100. To je ovšem i zavazující pro další vytváření dobrých podmínek pro členy. Zájem členů oblasti byl patrný i na letošním galavečeru, který se uskutečnil již tradičně dne 14. 11. v reprezentativních prostorách zámku  Holešově, kterého se účastnilo 550 lidí. Byly předány ceny v jednotlivých disciplínách ČJF, čestná uznání jubilantům – to vše za přítomnosti partnerů Zlínské oblasti.  
 
Co naopak je třeba ještě měnit, nebo na čem budete v příštím roce pracovat?
 
Pro další období připravujeme zatraktivnění hodnocení výsledků tak, aby v roce 2016 byl ještě větší zájem toto vyhodnocení. Připravujeme materiální ohodnocení nejlepším jezdcům oblasti, kteří budou opět vyhodnoceni na slavnostním galavečeru. Znamená to navázat kontakty s novými sponzory a získat jejich podporu pro další jezdeckou sezonu
 
Chtěli bychom rovněž v příštím roce podpořit pořadatele oficiálních závodů, zlepšit medializaci a spolupráci s periodiky. Zde cítíme malý zájem a podporu dění v oblastech.
 
Jedním ze základních kamenů ČJF, a v podstatě každého sportovního svazu, je vzdělávání oblast nějaké vlastní projekty, jak podpořit začínající talenty? Chystá se třeba něco pro rok 2016?
 
V dalším období budeme nadále podporovat naše reprezentanty a to jak po stránce materiálního vybavení, tak i finančního. Připravujeme soustředění pro skokany a podle zájmu nově i pro všestrannost. To je úkol, který znamená seznámit se s nově vypsanými dotacemi a reagovat na , připravit s pořadateli závodů co nejlepší podmínky pro sponzory, diváky i jezdce. To je důležitý úkol pro členy výkonného výboru.
 
Jaké sportovní úspěchy byste mohl připomenout za sezonu 2015, kteří zástupci vaší oblasti reprezentovali na MČR i například mezinárodních závodech?
 
Zástupci Zlínské oblasti dosáhli v letošním roce výborných výsledků:
MČR ve všestrannosti: Jan Holec obsadil 3. místo a ve finále ZP v Humpoci  - 2. místo
Voltiž:  ME v Cáchách se účastnil Marek  Hablovič, tentýž byl pozván na prestižní závody do Qataru, za účasti Andrey  Videnkové  a Ladislava Menšíka /rovněž členů ZO/.
Dlouhodobě kvalitní výsledky dosahují naši poníkáři:
MČR skoky a drezura:  Zduchovice
Drezura kategorie 13-16 let -  mistrovský titul získala Alexandra Hanáčková a třetí místovybojovala  Sára Vingrálková
Styl šampionát kategorie A 13-16 let vyhrála již počtvrté Sára Vingrálková! Šampionát nadějí vyhrála již podruhé Dominika Tomíková.
MČR drezura Ptýrov – v kategorii ml. junior  - 1. místo -  Alexandra Hanáčková, v kategorii dětí obsadila 2. místo Sára Vingrálková
MČR ve skocích děti a junioři – Martinice – 2. místo získala Alexandra Hanáčková
Ocenění za výsledky v kategorii pony si zaslouží i maminky výše jmenovaných Simona Vingrálková a Radana Hanáčková.
 
Co osobně byste si přál do roku 2016? 
 
Do roku 2016 bych přál všem hodně osobní pohody, klidu v nestabilní mezinárodní situaci. Kvalitní sportovní výsledky, kamarádské prostředí a soudržnost. Co bych si přál osobně -  hodně zdraví pro svého vnuka Matyáše, který 25. 1. 2016 oslaví své první narozeniny (poníka zajistím).



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE