reklama 11B

O sezonách ČJF 2015-2016 s Klárou Šalkovou

V roce 2015 se změnilo složení některých sportovních komisí České jezdecké federace. Novou manažerkou komise reiningu se stala Ing. Klára Šalková. Jak hodnotí uplynulou po sedmi měsících ve funkci, jsme se zeptali v naší pravidelné rubrice.
25.12.2015 11:30  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Do naší pravidelné ankety nám odpověděla také nová manažerka reiningové komise ČJF Ing. Klára Šalková
 
Jste jedním z manažerů, kteří byli vybráni VV ČJF po volební konferenci 2015. S jakým cílem jste do pozice manažera vstupovala?
 
Do funkce manažera pro disciplínu reining jsem nastoupila po volební konferenci letos na jaře se záměrem hájit zájmy disciplíny v rámci ČJF. Měla jsem pocit, že reining stojí na okraji zájmu ČJF. Po úvodním seznámení jsem svůj záměr musela přehodnotit. Pochopila jsem, že nám nikdo nemůže pomoci, pokud nebudeme mít pořádek uvnitř disciplíny. Řada členů a subjektů komunikuje buď nedostatečně, nebo vůbec, nedodržuje pravidla nebo je záměrně obchází. Mám to štěstí, že cítím oporu jednak od členů sportovní komise a jednak z vedení ČJF, kteří mi pomáhají se v situaci zorientovat a problémy řešit. 
 
Co byste zhodnotila v uplynulé sezoně pozitivně, co naopak vnímáte jako neúspěch...?
 
V uplynulé sezóně se nám podařilo vyřešit některé přetrvávající problémy, zprůhlednit činnost sportovní komise, nastavit pravidla a směr další činnosti disciplíny
 
Vyzdvihla byste zásadní úspěchy z pohledu sportu, reprezentace atd
 
Bylo uspořádáno dostatečné množství kvalifikačních závodů, mistrovství ČR a zúčastnili jsme se s družstvem juniorů ME FEI juniorů ve švýcarském Givrins, odkud si tříčlenné družstvo ve složení Karolína Karásková, Natálie Kučíková a Brenda Lesniczáková odvezlo 4. místo a v jednotlivcích 14., 7. a 21. místo.
 
Plánujete pro rok 2016 nějaký ucelený vzdělávací projekt? Soustředění, semináře apod.? Jakou roli hraje vzdělávání ve vaší disciplíně...?
 
V příštím roce bychom rádi podpořili vzdělávání na úrovni rozhodčích, kde jsme nastavili nové podmínky pro uchazeče, školení stewardů, kteří by dohlíželi na průběh přípravy koní na opracovištích a rádi bychom obnovili školení pro instruktory, které dnes stojí mimo ČJF.  Co se týká sportu - hodláme uspořádat v roce 2016 v ČR závody CRI*, aby si jezdci mohli plnit kvalifikaci na ME seniorů, které má být v roce 2016 v Givrins, kam plánujeme vyjet s juniory, mladými jezdci a věřím, že sestavíme i kvalitní družstvo seniorů. 
 
Díky práci Ing. Heleny Gritzbachové jsou funkční a aktualizované stránky disciplíny na www.cjf.cz a živá je i mailová adresa disciplíny komise.reining@cjf.cz , na kterou můžou členové psát své dotazy.
 
Co byste si osobně přál pro disciplínu i celý sport do roku 2016, jaký je cíl komise...?
 
 
Do budoucna bychom rádi rozšířili povědomí o reiningu a viděli na kolbištích i nové tváře. Ve spolupráci s jednotlivými subjekty chceme nabízet kvalitní servis, aby naši členové byli hrdí na to, že jsou součástí ČJF. Jsme otevřeni každému, kdo chce spolupracovat a má o tuto disciplínu zájem.
 

 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE