reklama 11B

Série FEI Classics: Michael Jung dobyl Kentucky

Fenomenální jezdec Michael Jung (GER) si může nyní přidat na stále se rozrůstající seznam úspěchů také vítězství v letošním CCI4* Rolex Kentucky, třetím kole série FEI ClassicsTM. Přinášíme podrobnosti - čtěte dále...
27.04.2015 12:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Michael Jung a FisherRocana FST zvítězili v CCI4* Kentucky - Foto Anthony Trollope/FEI

 

Jung jako jediný ze všech dokončil s klisnou FisherRocana FST celý závod pouze s trestnými body z drezury. Se svým druhým koněm La Biosthetique Sam FBW, s kterým byl po cross-country druhý sice shodil na závěrečném parkuru hned dvě překážky, ale s FisherRocanou FST (po crossu průběžně třetí) šel čistě a nenechal tak průběžně vedoucímu Timu Priceovi (NZL) na Wesko nejmenší prostor k chybě. Wesko, který je původně skokovým koněm, působil na parkuru skvěle. Ale na překážce číslo deset se přeci  tento holandský valach dopustil chyby a to dvojici odsunulo na celkové druhé místo za Michaela Junga s klisnou FisherRocana FST. Jezdci si tak prohodili umístění z loňského CCI4* Luhmühlen. S koněm La Biosthe  tique Sam FBW skončil Jung na třetím místě, jedno místo před Williamem Fox-Pittem.
 
Američan Phillip Dutton sice vzdal s Mighty Nice, ale s dalším koněm Fernhill Cubalawn na parkuru nechyboval, což ho vyneslo na celkovou pátou příčku. S posledním ze svých koní Fernhill Fugitive byl devátý. Jeho žák Boyd Martin (USA) na Master Frisky se umístil na sedmé příčce, osmá pak po čisté jízdě na parkuru dokončila Britka Nicola Wilson s irskou klisnou Annie Clover. Desáté místo si vyjel australský jezdec Bill Levett, který nasbíral nešťastných dvanáct bodů a klesl tak oproti původnímu pořadí po crossu o pět příček. Celkem parkur zajelo čistě jen 9 ze 40 dvojic.
 
Více o vítězi
 
Michael Jung (GER), 32, je prvním jezdcem v historii, který držel olympijský, světový i evropský titul současně a také prvním jezdcem, který získal čtyři vítězství na šampionátech v řadě za sebou. Jeho vstup mezi elitu se odehrál v roce 2009, kdy vyhrál CCI4* Luhmühlen i finále World Cup série ve Strzegomi a byl třetí na mistrovství Evropy, vše s koněm La Biosthetique Sam FBW. Dvojice pak vyhrála titul mistrů světa při WEG Kentucky 2010, dvojité zlato (družstva a jednotlivci) na ME v Luhmühlenu 2011 a dvojité zlato na olympijských hrách v Londýně 2012. Pokračoval v roce 2013 druhým místem v prestižním CCI4* Badminton,  a s Halunke vyhrál svůj druhý titul mistra Evropy v Malmö. V uplynulé sezoně přidal druhé místo na CCI4* Luhmühlen , týmové zlato na WEG v Normandii, odkud si navíc přivezl i stříbrnou medaili ze soutěže jednotlivců. 
 
Kompletní výsledky naleznete na www.rk3de.org
 
Podrobné informace na www.fei.org
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE