reklama 11C

Jung s náskokem vede žebříček všestrannosti

Dvojnásobný držitel olympijského zlata v soutěži jednotlivců Němec Michael Jung dlouhodobě vede bodování světového žebříčku všestrannosti. Ani při posledním součtu se nic nezměnilo, naopak Jungův náskok na další jezdce roste.
07.09.2016 13:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Michael Jung je dlouhodobě v čele žebříčku FEI ve všestrannosti. Foto: FEI

Mezinárodní jezdecká federace FEI přepočítává žebříčky jednotlivých disciplín vždy k poslednímu dni v měsíci. V bodování všestrannosti všakpo dlouhou dobu nedošlo na první příčce k žádné změně. Světové všestrannosti vládne Michael Jung.
 
Čtyřiatřicetiletý Němec letos v srpnu obhájil zlato v soutěži jednotlivců na OH v Riu, dokázala vyhrát sérii FEI Classics a vedle toho je držitelem mnoha titulů z mistrovství Evropy či světových jezdeckých her. Není tedy divu, že si dlouhodobě drží nejvyšší pozici v celosvětovém hodnocení.
 
V TOP10 je jediným německým zástupcem. Třikrát je zastoupen Nový Zéland díky Marku Toddovi na čtvrté příčce, Timu Priceovi na sedmém a Clarkovi Johnsonovi na devátém místě.
 
Austrálie druhého a osmého jezdce, jsou jimi Christopher Burton a Shane Rose. Dvakrát je v nejlepší desítce USA. Phillip Dutton je třetí, Boyd Martin je pátý. Do elitní sestavy se dostal ještě Francouz Astier Nicolas na šesté příčce a Oliver Townend (GBR) jako desátý.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE