reklama 11B

Henrik von Eckermann hvězdou v závěru GCT Londýn

O víkendu 4. – 6. září hostil Royal Hospital Chelsea již dvanáctou zastávku skokové série Global Champions Tour. V závěru londýnského mítínku si pro vítězství v soutěži 145/150 cm dojel Henrik von Eckermann v sedle Mary Lou 194…
07.08.2017 11:04  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: LGCT / Stefano Grasso

Hvězdami nabité dvanácté kolo Global Champions Tour v Londýně zakončila soutěž s výškou překážek 145/150 cm.

Startovní pole plné opravdu kvalitních koní i jezdců, dovolio Ulianovi Vezzani  vytvořit náročný parkur s několika velkými oxery a dvěma náročnými kombinacemi.

Z celkového počtu více jak padesáti dvojic dokázalo projet cílovou páskou bezchybně dvanáct jezdců, kteří odstartovali v rozeskakování.

Jako první se na start postavil americký jezdec Jack Towell, který v sedle koně New York zopakoval bezchybný výsledek ze základního kola a nastavil tak vítězný čas na 38,85 sekund. Ten se však do konce soutěže podařilo překonat hned čtyřem jezdcům.

O více jak vteřinu rychleji dokázal dojet do cíle náročného parkuru hned následující jezdec Henrik von Eckermann (SWE), který si připsal zlato z této soutěže spolu s Mary Lou 194. Na výslednou druhou příčku se postavil Simon Delestre (FRA) v sedle Chesall Zimequest. Trojlístek na stupních vítězů doplnil italský reprezentant Alberto Zorzi, který zde sedlal Living The Dream. Posledním kdo dokázal překonat čas nastavený Jackem Towellem, byl domácí jezdec Scott Brash, který si tak v sedle Hello Annie odvezl čtvrtou příčku.

Se čtyřmi trestnými body se museli v rozeskakování spokojit Niels Bruynseels (BEL) a Gancia de Muze, Michael Whitaker (GBR) a Viking, Jerome Guery (BEL) a Garfield de Tiji Des Templiers i Tifanny Foster (CAN) a Brigton.

Nyní se Global Champions Tour přesouvá do nizozemského Valkeenswardu, kde se při již třináctém mítinku letošní sezóny utkají jezdci o důležité body 11. – 13. srpna.

Zdroj: tisková zpráva GCT

Výsledkové listiny z tohoto mítinku naleznete POD TÍMTO ODKAZEM




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE