reklama 11D

Domácí jezdci ovládli Grand Prix při GCT v Londýně

Britští jezdci Scott Brash a Ben Maher zazářili v sobotu 5. srpna v Grand Prix při dalším kole Longines Global Champions Tour, která se koná v Londýně. Scott Brash porazil v rozeskakování druhého Bena Mahera o šest setin sekundy…
06.08.2017 11:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Stupně vítězů při dekorování Grand Prix Londýna. Foto: GCT / Stefano Grasso

Fenomenální Scott Brash ovládl Grand Prix Londýna, když v sobotu 5. srpna porazil v rozeskakování dalších deset dvojic. Svého krajana Bena Mahera za sebou nechal o pouhých šest setin sekundy.
 
Celkem jedenáct dvojic postoupilo do rozeskakování Grand Prix s překážkami do 160 cm. Soutěž byla zklamáním pro domácí legendu Johna Whitakera, který v den svých 62. narozenin měl v základní části pád a parkur nedokončil. 
 
Z jedenácti jezdců v rozeskakování jej dokázalo překonat bez chyb devět. Nejnapínavější však byl souboj mezi první a druhou příčkou. Scott Brash na Hello Forever zajel čistě v čase 38,62 sekundy. Zdálo se, že jeho čas by mohl pokořit další z domácích hvězd Ben Maher, nakonec však projel cílem s nulou a v čase 38,68 sekundy.
 
Brash, který byl součástí týmu Miami Glory, jenž v předchozí soutěži vyhrál Global Champions League ke svým výkonům uvedl: „Byl to skvělý den, jsem absolutně nadšený. Rozeskakování bylo velmi rychlé. Ale díky mému koni se to podařilo. Hello Forever je výborný, vydal pro mě ze sebe to nejlepší“.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE