reklama 11D

Graves sesadila Werth z pozice drezurní jedničky

ikonka

Světový žebříček drezurních dvojic má po bezmála dvou letech nového lídra. Němku Isabell Werth, který byla s klisnou Weihegold OLD v čele od listopadu 2016 vystřídala Laura Graves s šestnáctiletým valachem Verdadem.
02.10.2018 19:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Mezinárodní jezdecká federace FEI vydala aktuální pořadí drezurních dvojic k 30. září. Poprvé v historii je na první příčce žebříčku drezurních dvojic zástupce USA. Laura Graves tvoří s Verdadem nejúspěšnější dvojici v amerických barvách. Na nedávných Světových jezdeckých hrách získala dvě stříbrné medaile.
 
Druhé až čtvrté místo patří německé jezdkyni Isabell Werth, a to s koňmi Weihegold OLD, Emiliem a Bellou Rose. Poslední jmenovaná klisna se vrátila na světové obdélníky po dlouhé rekonvalescenci a byla Werth oporou při WEG, kde vyhrála týmovou soutěž i GP Special. Na čtvrtou příčku se katapultovala až z pozice číslo 51.
 
Pátá je Dánka Cathrine Dufour s Atterupgaards Cassidy, šesté místo drží Charlotte Dujardin (GBR) a Mount St. John Freestyle. V TOP10 jsou dále dvě Němky Dorothee Schneider se Sammy Davis jr. je sedmá a Helen Langehanenberg na Damsey FRH je osmá. Nejlepší desítku doplňují Nizozemec Edward Gal s Glock´s Zonik N.O.P. a Švéd Patrik Kittel s Dejou.
 
Nejvýše z českých dvojic je Pavla Rubíčková a Xangai, která figuruje na 266. místě. Vyšel také aktualizovaný žebříček juniorů, na kterém drží velmi pěknou 33. příčku Eva Vavříková s Belle Ennie.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE