reklama 11B

Srpnové změny ve FEI žebříčku všestrannosti

ikonka

Osmý měsíc letošního roku poměrně výrazně zamíchal pořadím na předních místech ve FEI světovém žebříčku ve všestrannosti. Na čele sice zůstal Oliver Townend z Velké Británie, na dalších místech však můžeme pozorovat mnoho změn…
07.09.2018 07:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

V čele se udržel Oliver Townend, který má 569 bodů a slušný náskok v podobě více jak 100 bodů na své nejbližší soupeře. Na druhé místo se nyní dotáhl Tim Price z Nového Zélandu, což je vítěz CCI4* v Burghley, které se konalo koncem srpna. Původně byl tento jezdec v červenci čtvrtý.

Tim Price zároveň odsunul z druhé na třetí příčku Rosalind Canter. Poměrně výrazně si v rámci nejlepší desítky polepšila také Sarah Bullimore, které je aktuálně čtvrtá. V červenci jí přitom patřila desátá příčka. I tato Britka sbírala body při CCI4* v Burghley, kde obsadila čtvrté místo.

Hned čtyři nová jména se objevila mezi nejlepší desítkou. Jedná se o aktuálně šestou Lauru Collett, která poskočila z jedenácté pozice. Dále je na sedmé pozici Novozélanďan Andrew Nicholson, kterému v červenci patřila patnáctá pozice. O pět míst na aktuálně devátou příčku si polepšil Mark Todd a o tři místa výše poskočil Andrew Cooper, který je aktuálně desátý.

Naopak z nejlepší desítky vypadl také německý jezdec a dlouhou dobu světová jednička Michael Jung, který je nyní až čtrnáctý.

Mezi českými jezdci si nejlépe stojí Miloslav Příhoda, který však během srpna na své konto nepřidal žádné další body. Aktuálně jich má 61 a patří mu 409. místo v žebříčku.

 

 

Kompletní žebříček naleznete ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE