reklama 11D

Devadesátka EquiTV ze soutěže spřežení na WEG

ikonka

V poslední den Světových jezdeckých her v Tryonu vyvrcholila soutěž čtyřspřeží. Ovládl jí fenomenální australský jezdec Boyd Exell, jehož stíhal domácím publikem povzbuzovaný Chester Weber. Podívejte se na souhrn v Devadesátce EquiTV.
28.09.2018 11:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKA EQUITV ZE SOUTĚŽE SPŘEŽENÍ NA WEG

Až v samém závěru Světových jezdeckých her, které se konaly v americkém Tryonu, přišli na řadu zástupci čtyřspřeží. Jejich soutěž odstartovala v pátek 21. září a o medailistech bylo rozhodnuto o dva dny později. Hned první část, tedy drezurní zkoušku ovládl fenomenální australský jezdec Boyd Exell. V sobotním maratonu skončil třetí a v součtu s druhým místem v závěrečné jízdě mezi kužely to pro něj znamenalo celkové vítězství. Do své rozsáhlé sbírky triumfů napříč všemi významnými vozatajskými soutěžemi tak přidal další zlatou medaili. Je to třetí výhra na Světových jezdeckých hrách v řadě, přemožitele totiž nenašel ani před čtyřmi lety v Normandii stejně jako v roce 2010 v Kentucky.

Druhý dojel Američan Chester Weber, mohutně podporovaný domácím publikem. Na vítěze ztrácel 9 trestných bodů. Třetí místo vybojoval belgický reprezentant Edouard Simonet, a to díky vyrovnaným výkonům, které podal ve všech částech soutěže. Simonet si navíc odvezl z Tryonu také bronzovou medaili v hodnocení družstev. Týmový výkon podpořili ještě Glenn Geerts a Dries Degrieck. Druhou příčku obsadila nizozemská sestava Bram Chardon, IJsbrand Chardon a Koos de Ronde.

Domácí fanoušci se nakonec dočkali triumfu alespoň v soutěži družstev. Výraznou zásluhu na vítězství Spojených států amerických měl už jmenovaný Chester Weber. Dalšími členy byli James Fairclough a Misdee Wrigley-Miller. Český jezdec Jiří Nesvačil junior, který zapřahal kladrubské bělouše. Nejlepší výsledek zaznamenal v maratonu, který dojel jako čtrnáctý. Celkově pak obsadil osmnáctou příčku.  




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE