reklama 11B

Devadesátka EquiTV z ČSP Velké ceny Frenštátu 2018

ikonka

Jednu z posledních možností sbírat body do žebříčku Českého skokového poháru měli jezdci během Eurobit Velké ceny Frenštátu pod Radhoštěm. Ta se konala v neděli 16. září a internetová televize EquiTV z ní pro vás připravila souhrnnou Devadesátku.
19.09.2018 12:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKU Z FRENŠTÁTU NAJDETE TADY

Předposlední kolo Českého skokového poháru hostil během třetího zářijového víkendu Frenštát pod Radhoštěm. Seriál se do areálu tamní tělovýchovné jednoty vrátil po dvou letech. Loňská Velká cena se z důvodu rekonstrukce kolbiště odehrála v Olomouci a účastníci se tak letos mohli těšit na zbrusu nový travnatý povrch. Vrcholem frenštátského mítinku byla Eurobit Velká cena, jejíž překážka dosahovaly výšky do 145 centimetrů. 

Jan Chýle v sedle bělouše Cool Paradise projel cílem finále bez chyb a v součtu se základním kolem si započítal čtyři trestné body. Jan Štětina přicházel s hnědákem Benitem-S do finále s chybou. Jeho kurz zvládl bez shození. Dosažený čas ho však zařadil na druhé místo za Jana Chýleho. S nulou překonala základní parkur Lucie Strnadlová s Feminou, která následně ve finále zaváhala jednou.  Díky výbornému času se s čtyřmi trestnými body dostala do vedení.

Jediným jezdcem, který jí mohl o prvenství připravit, byl slovenský reprezentant Igor Šulek s valachem Wavo Aramisem. Ten nezaváhala ani ve finále a dojel si s čistým kontem pro vítězství.
Konečné druhé místo brala Lucie Strnadlová a třetí příčku obsadil Jan Chýle, který si tak před posledním kolem upevnil pozici ve vedení žebříčku Českého skokového poháru. Na kontě má 77 bodů. O čtrnáct bodů méně má druhý Marek Klus. Na třetím místě je Jan Štětin s 54 body a o pátou příčku se s odstupem pouhého bodu dělí Matěj Kotalík s Ondřejem Pospíšilem.  




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE