reklama 11D

Devadesátka EquiTV z vytrvalosti na WEG 2018

ikonka

Soutěž ve vytrvalosti měla být první, v níž si účastníci WEG v Tryonu měli dojet pro medaile. Odstartovala ve středu 12. září, jenže jí provázely organizační potíže i nepřízeň počasí. Nakonec byla zrušena. I tak jsme jí věnovali tuto Devadesátku.
17.09.2018 17:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

DEVADESÁTKU EQUITV Z VYTRVALOSTI NA WEG NAJDETE TADY

Úplně první disciplínou, která zahájila program Světových jezdeckých her v americkém Tryonu, byla vytrvalost. Více než stovka koní nejprve prošla pečlivou veterinární kontrolou, která je nutná před extrémně náročným závodem, jako je tento. Trasa měřila 160 kilometrů a jezdci ze čtyřiceti zemí světa se na její start postavili ve středu 12. září v časných ranních hodinách. Záhy se však projevily problémy v organizaci. Někteří sportovci dokončili kompletní první etapu o délce čtyřiceti kilometrů, jiní účastníci však na trase kvůli nedostatečnému značení zabloudili a vznikla chaotická situace.

Sbor rozhodčích rozhodl o opakovaném startu. Vzhledem k tomu, že část koní měla v nohách již čtyři desítky kilometrů, musela být trasa zkrácena na 120 kilometrů. Jezdci tedy odstartovali již podruhé do soutěže mistrovství světa. Potížím ale nebyl konec, zhoršující se počasí, které trápí východ spojených států už několik dní, závod nakonec zcela zhatilo. Po vydatném dešti způsobila stále se zvyšující teplota neúnosnou vlhkost vzduchu. Po dohodě hlavního rozhodčího s technickým delegátem a prezidentem veterinární komise byla soutěž s ohledem na zdraví koní i jezdců zrušena. Z Tryonu si tak vytrvalci tituly neodvezou. 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE