Prague Lions v New Yorku začali třetím místem. Daří se i dvěma Češkám

ikonka

Skvělým způsobem vykročili členové týmu Prague Lions za udržením přední pozice v Global Champions League při čtrnáctém kole této série v New Yorku. Z páteční části soutěže postupují bez penalizace. Pěkné výkony mezi jednotlivci předvedly i dvě Češky.
24.09.2022 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
Za tým Prague Lions nastupovali do prvního kola soutěže Global Champions League v New Yorku dva belgičtí členové Pieter Devos s devítiletým valachem Nascar van 't Siamshof a Niels Bruynseels na desetiletém Matadorovi. Oba nezaznamenali žádný trestný bod a dokončili ve velmi podobném čase pod hranicí 80 sekund. 
 
Souhrnný čas 159,50 jim zajistil průběžné třetí místo, neboť s nulu na bodovém kontě mají ještě další dva celky, které byly o něco rychlejší. Z pozice lídra budou do sobotní části dvoukolového klání nastupovat Madrid in Motion, za něž v pátek startovali Maikel van der Vleuten s desetiletou klisnou Elwikke a Angelica Augustsson Zanotelli v sedle dvanáctileté klisny Kalinka van de Nachtegaele. Jim časomíra ukázala v součtu hodnotu 145,25. Sedm sekund na ně ztrácí Valkenswaard United zastoupení Marcusem Ehningem na jedenáctiletém valachovi Priam du Roset a John Whitaker se čtrnáctiletým Equine America Unick du Francpor. Jsou tak druzí před Pražskými lvy. 
 
Čtyři trestné body za jednu chybu mají na svém kontě Miami Celtics a Berlin Eagles. Osmibodové skóre pak mají Scandinavian Vikings, Hamburg Giants, Rome Gladiators, Shanghai Swans a Stockholm Hearts. Hned šest družstev je zatíženo dvojcifernou penalizací. 
 

Psali jsme: New York hostí parkurovou Global Champions. Maher útočí na třetí titul

 
Pokud by u současného pořadí zůstalo, tak by se Prague Lions bodově dotáhli na aktuálně třetí v průběžném pořadí Shanghai Swans. Každopádně má český tým poměrně velkou šanci, že se nadále udrží i po tomto mítinku mezi elitní čtveřicí, která bude mít zajištěn přímý postup do semifinále Super Cupu GCL. Ten se odehraje ve dnech 17. až 20. listopadu v pražské O2 areně při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Předcházet mu však bude v druhé polovině října ještě patnácté kolo série v Rijádu, kde se uzavře hodnocení základní části.
 
V New Yorku startují také dvě české reprezentantky. Vedle Anny Kellnerové, která s klisnou Catch Me If You Can Old v soutěži s překážkami do 155 centimetrů započítávané do GCL dokončila v individuálním hodnocení po jedné chybě sedmadvacátá, je tam Sára Vingrálková. Ta se s dvanáctiletým Kas-Sini DC díky čisté jízdě umístila dvanáctá. Stejná příčka jí patřila i v předešlé soutěži CSI5* do 145 centimetrů, v níž se představila s valachem Duke G. 
 
Global Champions v New Yorku pokračuje v sobotu od 12:30 hodin místního času druhým kolem GCL. V 18:30 hodin začne také přímý přenos na stanici Nova Sport 1. Od 16:00 bude možné sledovat na GCTV průběh Grand Prix New Yorku zařazené do Longines Global Champions Tour. Po ní se dozvíme jméno čtrnáctého kvalifikovaného do Super GP konané taktéž v Praze.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions