reklama 11C

Elektrizující etapa Global Champions. Do Říma jede parkurová špička

ikonka

Parkurovou sérii Global Champions čeká poslední evropská etapa v rámci základní části a boj o přední příčky tak vrcholí. Do Říma dorazí téměř kompletní elitní patnáctka jezdců z žebříčku jednotlivců LGCT. Chybět tam nebude ani Anna Kellnerová.
31.08.2022 16:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Longines Global Champions Tour 2022 se dostává do závěrečné fáze a všem jezdcům je tak jasné, že pokud chtějí bojovat o nejvyšší pozice, nesmějí třinácté kolo v Římě vynechat. 
 
Nejede jen o celkové umístění v žebříčku, který bude vyhodnocen po říjnovém mítinku v Rijádu, ale také o kvalifikaci do listopadové Super Grand Prix v Praze. Do té vede cesta pouze skrz triumf v některém ze zbývajících závodů, mezi něž patří ještě zářijová předposlední zastávka v New Yorku. 
 
Od tohoto pátku se bude soutěžit ve slavném Circus Maximus, který byl prvním domovem jezdeckého sportu před více než 2000 lety. Pořadatelé slibují jednu z nejvíce vzrušujících a nejsoutěživnějších zastávek okruhu. Nebude tam totiž chybět téměř nikdo z top 15. 
 
Současný lídr průběžného hodnocení Christian Ahlmann si drží náskok 38 bodů před vítězem LGCT Grand Prix v Londýně Pieterem Devosem, který má aktuálně 198 bodů. Na záda mu dýchá s tříbodovou ztrátou Ben Maher. Do Říma míří také čtvrtá Edwina Tops-Alexander, ale i další v pořadí Jur Vrieling, Darragh Kenny či Max Kühner. Odstup od vedoucího jezdce v případě posledně jmenovaného je však více jak sedmdesát bodů a rovných třicet od poslední medailové pozice. 
 
Na seznamu účastníků jsou i mnozí další, kteří doufají, že se dostanou do společnosti Ludgera Beerbauma, Katrin Eckermann, Denise Lynche, Sanne Thijssen, Malin Baryard-Johnsson, Chistiana Ahlmanna, Daniela Deussera, Henrika von Eckermana, Marlona Modola Zanotelliho, Maxe Kühnera, Pietere Devose a Michaela Pendera. Ti všichni již mají zajištěnou zlatou vstupenku do pražské O2 areny, kde se mezi sebou utkají ve vrcholné velké ceně o astronomickou dotaci 1,25 milionu eur. Zbývají už jen tři volná místa a mezi žhavými adepty na jedno z nich jsou například světová trojka Peder Fredricson, Darragh Kenny, Jos Verlooy, Michael G Duffy, Spencer Smith, Laura Kraut, Gregory Wathelet nebo jeden z úspěšných členů týmu Prague Lions Niels Bruynseels, jenž se do Říma chystá společně s Pieterem Devosem a Annou Kellnerovou.
 

Psali jsme: Dvaadvacetiletý Pender nadchl Valkenwaard. Vyhrál LGCT a míří do Prahy

 
Pražští lvi jsou momentálně společně se Stockholm Hearts, Berlin Eagles a Shanghai Swans mezi elitní čtveřicí. Ta má zajištěn přímý postup do listopadového semifinále GCL Super Cupu v pražské O2 areně. Ale nejméně dalších šest celků má reálnou šanci se do této sestavy probojovat. Takzvaně na dosah jsou Valkenwaard United, ale i Paris Panthers, Rome Gladiators, Hamburg Giants, Madrid in Motion a London Knhights. 
 
První část třináctého kola Global Champions League v Římě je na programu v pátek 2. září od 16:15 hodin, druhá bude následovat v sobotu od 13:35 a sledovat ji bude možné živě na stanici Nova Sport 2. Od 17:00 hodin by měla začít Longines Global Champions Tour Grand Prix Říma, z níž vzejde třináctý účastník Super Grand Prix. Všechny soutěže, včetně těch rámcových, vysílá on-line GCTV. Podrobnosti jsou na stránkách www.gcglobalchampions.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE