reklama 11C

Pouhé dvě sekundy od medaile. Prague Lions byli při GCL v Římě čtvrtí

ikonka

V Římě při parkurové Global Champions League rozhodovaly sekundy nejen o výsledcích třináctého kola této série, ale také o pozici lídra v průběžném pořadí. Prague Lions skončili čtvrtí a stejné místo si nadále drží v týmovém žebříčku.
03.09.2022 22:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Boj o celkové vítězství v parkurové sérii Global Champions League graduje, stejně jako snaha týmů dostat se mezi elitní čtveřici, která bude mít zajištěn přímý postup do semifinále GCL Super Cupu během listopadové akce GC Prague Playoffs.
 
Naprosto skvělé výkony předváděli během uplynulých dnů v Římě zástupci celku London Knights Samuel Hutton s jedenáctiletým hřebcem Oak Grove´s Laith a Mike Kawai na desetiletém valachovi Goldwin. Druhý jmenovaný sice v páteční úvodní části soutěže započítávané do GCL jednou chyboval, ale v sobotu již oba dovezli do cíle nulu a zaslouženě zvítězili. Žádný jiný celek totiž nedokončil pouze s čtyřbodovou penalizací. 
 
„Je to neuvěřitelné. Ten pocit je úžasný. Vždy jsem chtěl být na stupních vítězů v Global Champions League a vyhrát. Konečně jsme to dokázali, nemohu být šťastnější, rozplýval se při rozhovoru Mike Kawai z prvního letošního triumfu London Knights. „Budeme bojovat o umístění v top 4, to je jisté,“ doplnil Samuel Hutton. 
 
Londýnští rytíři se totiž díky zisku 30 bodů přiblížili na sedmibodový rozdíl k Pražským lvům, kterým se v Římě také dařilo. Zatímco Pieter Devos v pátek jednou chyboval na devítiletém valachovi Nsacar van´t Siamshof, tak v sobotu již v sedle zkušené patnáctileté klisny Mom´s Toupie de la Roque nezaznamenal žádnou penalizaci. Niels Bruynseels startoval oba dny na desetiletém Matadorovi a první den předvedl čistou jízdu. Bohužel se mu to nepodařilo zopakovat a v důsledku se museli Prague Lions spokojit s nevděčným čtvrtým místem. Jejich čas byl 146,99 sekundy, což by v případě, že by měli o chybu méně, znamenalo vítězství. Mezi družstvy s osmi body však to byl nejpomalejší čas. 
 

Psali jsme: Šest týmů jde do druhého kola GCL v Římě s chybou. Včetně Prague Lions

 
Třetí byli Stockholm Hearts, jejichž časy byly o dvě sekundy a jednu setinu kratší. Také jezdce tohoto týmu, konkrétně Malin Baryard-Johnsson a Pedera Fredricsona, muselo hodně mrzet, že na tempu trochu nepřidali. Ludger Beerbaum s Christianem Kukukem totiž byli ještě o pár desetin vteřiny rychlejší a ukořistili tak při shodné penalizaci druhé místo pro Berlin Eagles. A vlastně nejen druhé místo. Do žebříčku týmu totiž získali 25 bodů, zatímco Stockholm Hearts jen 21, čímž se změnilo průběžné pořadí na nejvyšších příčkách. Berlínští orli jsou tak nyní novými lídry s náskokem dvou bodů. Celkem jich mají 262.
 
Je přitom velmi pravděpodobné, že právě mezi zmíněnými dvěma sestavami se rozhodne o celkovém vítězi základní části série. Třetí Shanghai Swans totiž mají bodů jen 217, a to je poměrně velká ztráta. Do boje o elitní čtyřku mohou promluvit kromě pátých London Knights ještě šestí Paris Panthers a sedmí Valkenwaard United. Bez šance nejsou ani osmí Rome Gladiators a devátí Madrid in Motion. Ostatní se již více méně musí smířit s tím, že letos do playoff v pražské O2 areně nastoupí pravděpodobně hned při čtvrtečním čtvrtfinále. 
 
Poslední dvě kola základní části se odehrají poslední zářijový víkend v New Yorku a o necelý měsíc později v Rijádu. Galashow světového parkuru GC Prague Playoffs se koná od 17. do 20. listopadu. Podrobnosti jsou na stránkách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE