reklama 11D

Kukuk vyhrál v Římě. Do Super Grand Prix v Praze míří již pět Němců

ikonka

Do Super Grand Prix při galashow světového parkuru GC Prague Playoffs se v Římě kvalifikoval Christian Kukuk. Z třinácti obsazených pozic tak hned pět patří německým jezdcům. O celkové prvenství v LGCT se přetahují Ahlmann, Maher a Devos.
03.09.2022 23:54  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Závěr Longines Global Champions Tour bude ještě hodně zajímavý. Po Grand Prix v Římě se totiž pořadí na nejvyšších příčkách žebříčku této parkurové série poměrně vyrovnalo a může se při každém dalším kole opět promíchat. 
 
V rozeskakování sobotní soutěže s výškou překážek 160 centimetrů, do něhož postoupilo hned dvanáct dvojic, vybojoval druhou příčku Brit Ben Maher v sedle dvanáctiletého hřebce Faltic HB a po zisku 37 bodů předstihl Belgičana Pietera Devose. Ten na patnáctileté Mom´s Toupie de la Roque skončil pátý a bral 32 bodů. Jenže v letošní sérii uspěl již podeváté, a tak se mu nejhorší zapisovaný výsledek škrtal, čímž přišel o devět bodů z Hamburku. V součtu jich má 221, tedy o jedenáct méně než Maher. Ten zatím žádné body neškrtal, a i díky tomu poskočil na druhý řádek tabulky a dotahuje se na německého lídra Christiana Ahlmanna s 238 body. 
 
Do boje o medailové příčky mohou zasáhnout ještě momentálně čtvrtý Darragh Kenny z Irska a pátý Brazilec Marlon Modolo Zanotelli, jenž v Římě vybojoval bronz s klisnou Like a Diamond van het Schaeck. Oba zmínění jezdci totiž dosud bodovali v letošní LGCT jen sedmkrát, a tak se jim při další účasti ještě žádný výsledek škrtat nebude. V ideálním případě by však potřebovali brát maximální počet 40 bodů. Pro Kennyho by to navíc znamenalo zisk zlaté vstupenky do Super Grand Prix, což se tentokrát podařilo díky vítězství v italské metropoli německému jezdci Christianovi Kukukovi na desetiletém hřebci Mumbai. 
 
„Znamená to pro mě všechno. Do tohoto sportu a všech koní, zejména Mumbaie, jsem za posledních deset let, kdy pracuji u Ludgera Beerbauma, vložil obrovské úsilí a vždy jsem snil o tom, že s některým z nich vyhraju Longines Global Champions Tour Grand Prix. Jsem opravdu šťastný a stále tomu nemohu uvěřit. Těžko se mi hledají slova, jsem i trochu roztřesený, ale je to prostě úžasné. Navíc jsem si právě uvědomil, že chovatelka Mumbaie je tady a má dnes narozeniny. Myslím, že dnešní den byl jako stvořený pro nás,“ shrnul své dojmy Christian Kukuk, jež je již pátým Němcem kvalifikovaným do letošní Super Grand Prix. 
 

Psali jsme: Pouhé dvě sekundy od medaile. Prague Lions byli při GCL v Římě čtvrtí

 
Luger Beerbaum si zajistil start v této prestižní soutěži při prvním kole v Dauhá, hned při druhém mítinku na Miami Beach triumfovala Katrin Eckermann, Christian Ahlmann vybojoval účast v O2 areně při domácím závodě v Hamburku a během sedmého kola v Cannes nenašel přemožitele Daniel Deusser. Vícenásobnou účast mají zatím jistou ještě Švédsko díky Malin Baryard-Johnsson a Henrikovi Eckermannovi a také Irsko zásluhou Denise Lynche a Michaela Pendera. Nizozemsko bude reprezentovat v Praze Sanne Thijssen, Brazílii Marlon Modolo Zanotelli, Rakousko Max Kühner a Belgii Pieter Devos.
 
Do této společnosti se dostanou už jen dva další jezdci. Předposlední kolo základní části se odehraje od 23. do 25. září v New Yorku a finále je na programu v Rijádu od 21. do 23. října. Galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs se koná ve dnech 17. až 20. listopadu. Více informací najdete na stránkách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Longines Global Champions Tour



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE