reklama 11C

Miloslav Příhoda: Jedeme teď do Kreuthu a pak už vše směřuje k Tokiu

ikonka

Na Miloslavovi Příhodovi bylo při představení nástupové kolekce pro olympijské hry vidět, že si netradiční roli užívá. Poprvé si také vyzkoušel parkurové sako, ve kterém bude skákat v Tokiu. „Cítil jsem se velmi komfortně,“ prozradil v rozhovoru.
23.06.2021 12:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Společně s reprezentačním kolegou Miroslavem Trundou si Miloslav Příhoda vyzkoušel v úterý 22. června netradiční roli, neboť ještě s dalšími třemi sportovci představili v Chuchle Areně Praha zástupcům médií a partnerů Českého olympijského výboru nástupovou kolekci pro Hry v Tokiu.
 
„Je to malinko netradiční, ale myslím si, že i toto patří k olympijským hrám. Jsem moc rád, že jsem dostal pozvání na takto netradiční akci a poznal soustu zajímavých a vzácných lidí, takže jsme moc rád,“ konstatoval Příhoda. „Ještě jsem neměl možnost se na sebe podívat do zrcadla, ale myslím, že je to velmi vkusné a kolekce sklidí velký úspěch,“ pěl chválu na olympijský kroj, který navrhla Zuzana Osako. 
 
Při úvodní jezdecké ukázce si navíc měl možnost vyzkoušet i jezdecké sako, v němž by měl absolvovat skokovou část soutěže všestrannosti. „Jen jsem ho rychle okouknul, a i za těch deset minut, co jsem ho měl na sobě, tak jsem se cítil velmi komfortně. Doufám, že to podnebí, které nás v Tokiu čeká, se bude v tomto saku snášet daleko lépe,“ konstatoval v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 

Nepřehlédněte: Markéta Šveňková: Do karantény berou jezdci všechny olympijské koně

 

To, že jezdci měli možnost médiím a přítomným hostům představit jezdeckou všestrannost, bere Miloslav Příhoda jako velké plus. „Je to fain, že jsme dostali tuto příležitost. Skokový sport je daleko známější, ale u všestrannosti mnoho lidí z laické veřejnosti neví, co si má představit. Proto jsme se domluvili s Mírou, že přivezeme i nějaké terénní skoky a trošičku osvětlíme lidem, co je krosová část.“
 
Nyní čeká oba reprezentanty ve všestrannosti poslední start v německém Kreuthu a poté již veškerá pozornost bude směřovat k olympiádě. „V těchto dnech se odebírají první krve a stěry pro vyšetření a 10. července se již budeme přesouvat do Cách, kde naši koně podstoupí osmidenní karanténu. A pak už nás čeká transport do Lutychu, odkud se koně letecky přepraví do Tokia,“ doplnil Miloslav Příhoda.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE