reklama 11C

Ingrid Klimke kvůli zranění přijde o účast v Tokiu. Doufá v Avenches

ikonka

Víkendové závody v polském Baborówku skončily nešťastně pro německou reprezentantku Ingrid Klimke. Po pádu v soutěži CCI3*-S utrpěla zranění hrudníku a musela se v Münsteru podrobit operaci. Ta sice dopadla dobře, ale olympiády se bohužel nezúčastní.
01.06.2021 17:58  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
„Po pádu při Equestrian Festivalu v Baboróvku jsem utrpěla vážné zranění hrudního koše. Operace v Münsteru dopadla dobře, ale teď potřebuji klid a čas na uzdravení. Jsem velmi smutná, že můj největší sen – zúčastnit se mé šesté olympiády – se rozplynul. Obhajoba titulu při evropském šampionátu v září je však naším dalším velkým cílem,“ uvedla v úterý 1. června Ingrid Klimke na svém oficiálním facebookovém profilu. Mistrovství Evropy ve všestrannosti by se mělo konat od 23. do 26. září. Ve švýcarské Avenches.
 
Dvojnásobná zlatá medailistka ve všestrannosti družstev a pětinásobná olympionička Ingrid Klimke je druhým jezdcem v historii, který vyhrál evropský titul na stejném koni. Získala individuální zlato na SAP Hale Bob OLD na mistrovství Evropy v letech 2017 a 2019. 
 

Psali jsme: FEI vyslyšela hlasy komunity. ME ve všestrannosti 2021 bude v Avenches

 
Letos třiapadesátiletá Klimke se soustředila na šanci získat v Tokiu své první individuální zlato na olympijských hrách, ale již v loňském roce se neostýchala prozradit i své další dlouhodobé ambice. „Už myslím na Paříž 2024, která není tak daleko. Ráda jezdím, ráda závodím a ráda pokračuji.“
 
Foto: FEI / Libby Law Photography



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE