Jezdecké centrum v polských Proszówkách vyhořelo. Nepřežili dva koně

ikonka

Dva koně uhořeli při rozsáhlém požáru v jezdeckém centru Progres, které se nachází v polských Proszówkách nedaleko Krakova. Stáje vyhořely ve středu 26. října a na pomoc při jejich obnově byla vyhlášena veřejná sbírka.
31.10.2022 15:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB


 
Celkem čtrnáct hasičských jednotek bojovalo ve středu 26. října s požárem dvou stájí v jezdeckém areálu Progres. Nahlášen byl před pátou hodinou ranní. 
 
Oheň se rychle rozšířil z jedné budovy, kde se nachází stáje, i na další objekt s boxy pro koně a skladem krmiva. Celkem vyhořelo devět boxů. Jen díky rychlému zásahu hasičů se požár nerozšířil na třetí budovu v blízkosti stájí. 
 

Psali jsme: Třídenní požár na farmě Schockemöhleho. V Lewitzhofu nehořelo poprvé

 
Evakuováno bylo osm koní včetně klisny s hříbětem. Dočasně byli umístěni do okolních areálů. Dva koně se však bohužel zachránit nepodařilo.
 
V jezdeckém centru Progres v Proszówkách nedaleko Krakova se věnuje rekreačnímu ježdění, sportovnímu výcviku, ale i chovu koní. Na pomoc majitelům areálu byla založena veřejná sbírka. Za prvních pár dnů se vybralo přes 30.000 polských zlotých, což je více jak 10 % z cílové částky. 
 
Zdroj: Equista, Swiat koni
Foto: poskytlo Okresní ředitelství státního hasičského sboru v Bochni