reklama 11D

Virus EHV-1 má osmnáctou oběť. Kůň byl utracen na klinice v Barceloně

ikonka

Ačkoliv se zdá, že epidemie EHV-1 v kontinentální Evropě je již pod kontrolou, tak si herpesvirus připsal další oběť. Na klinice v Barceloně byl utracen kůň, jenž se tam zotavoval poté, co se nakazil ve Valencii. FEI publikovala také další aktuality.
28.03.2021 17:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Dle informací Mezinárodní jezdecké federace (FEI) v sobotu 27. března opustila španělskou Valencii skupina deseti koní ze Švédska a také sedm britských koní. Další tři odjeli v neděli a dvanáct má Centro Escuela de Saltos ve Valencii opustit v pondělí. Poslední čtyři britští koně by měli odcestovat ve středu 31. března, pokud budou mít negativní PCR test.
 
FEI dále oznámila, že kůň, který se zotavoval po nákaze EHV-1 ve Valencii, byl utracen na klinice v Barceloně. Celkový počet koňských obětí souvisejících s tímto ohniskem nákazy se zvýšil na osmnáct.
 
Mezinárodní jezdecká federace potupně pokračuje v odblokování koní z databáze FEI, kteří absolvovali povinnou karanténu a měli negativní PCR test.
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: CES Valencia



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE