reklama 11A

Zvára už jede s koňmi ze Španělska. Snad se situace brzy uklidní, říká

ikonka

Parkurový reprezentant Ondřej Zvára je od pátečního večera na cestě domů ze španělského Vejeru de la Frontera. „Jsme na první přestávce a večer vyrážíme na zbývající dvě třetiny cesty,“ uvedl v sobotu podvečer na svém facebookovém profilu.
20.03.2021 18:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Ondřej Zvára se svými koňmi zůstal jako jediný český jezdec v dějišti Sunshine Tour ve španělském Vejeru de la Frontera i po zrušení závodů.
 
„Po dlouhé úvaze a zhodnocení rizik jsme se s týmem dohodli, a ještě dva týdny jsme využili místního zázemí pro trénink. V areálu nebyl hlášený žádný kůň pozitivní na EHV-1, hodně koní odjelo a naši koně byli ustájeni o samotě. Celý organizační tým Sunshine Tour fungoval bezvadně a ve všem se nám snažili vyjít vstříc,“ uvedl Ondřej Zvára ve svém příspěvku na sociálních sítích.
 

PSALI JSME: Jelikož FEI prodloužila uzávěru, tak v pátek vyrazíme domů, říká Zvára

 
„Tak jako většina ostatních jezdců řeším otázku, jak nejlépe připravit své svěřence na sezonu, protože ideální plán už nikdo z nás nedodržíme a musíme nastavit plány nové a doufat, že se situace brzy uklidní,“ pokračuje.
 
„Bohužel nám zdravotní situace jak ve světě lidí, tak i koní moc nehraje do karet. O to víc nás to všechny mrzí, když je naše vysněná olympiáda na dosah. Samozřejmě i tak budu svědomitě a s plným nasazením své koně připravovat. Velké plus je, že mohu těžit z Cento Lanovo zkušeností, takže se můžeme zaměřit hlavně na kondici,“ dodává Ondřej Zvára při své první přestávce na trase dlouhé 3000 kilometrů. V sobotu večer jeho ekipa vyráží za zbývající dvě třetiny cesty.
 
Foto: Ondřej Zvára



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE