reklama 11D

Počet hlášených případů EHV-1 se snižuje. Restart sezony 2021 se blíží

ikonka

Za poslední týden nebyly hlášeny žádné přenosy onemocnění EHV-1 na další nová místa, a to je velmi pozitivní zpráva. Vypadá to tedy, že restart jezdecké sezony 2021 v kontinentální Evropě by podle plánu mohl proběhnout od 12. dubna.
26.03.2021 22:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Pracovní skupina pro veterinární epidemiologii Mezinárodní jezdecké federace (FEI) uspořádala druhé ze svých týdenních setkání, přičemž jejím klíčovým tématem bylo doladění protokolů Návrat k soutěži, které umožní bezpečné obnovení mezinárodního sportu v kontinentální Evropě.
 
Skupina přezkoumala požadovaná opatření biologické bezpečnosti, zaměřila se zejména na testování PCR, vyšetření při příjezdu, ustájení a monitorování teploty.
 
V současné době neexistují podle členů pracovní skupiny žádné důkazy naznačující, že by bylo nebezpečné vrátit se k mezinárodním závodům v kontinentální Evropě, jak je plánováno od 12. dubna, a to za předpokladu, že budou provedena povinná posílená preventivní opatření. Skupina však bude i nadále každodenně sledovat vývoj ohnisek.
 
Po vypuknutí epidemie se zdá, že je dobře sledována národními federacemi. Vše nasvědčuje tomu, že se počet hlášených případů snižuje. Za poslední týden nebyly hlášeny žádné přenosy onemocnění na další nová místa.
 
Bylo doporučeno, aby FEI poskytla finanční podporu pro pokračující vědeckou práci týkající se laboratorní analýzy pozitivních vzorků pro genovou typizaci. Vypracovávají se též plány pro sběr dat za účelem dalšího výzkumu ohnisek. Kromě toho bylo dohodnuto získat zdrojová data za účelem určení, zda povinné očkování snížilo ohniska EHV ve Francii.
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE