reklama 11D

FEI dále monitoruje všechny případy EHV-1. Aktuální nákazová mapa

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace v denním přehledu mapujícím šíření nákazy herpesvirem EHV-1, informovala o dalším vývoji již známých případů. Zpravodajský web Equnews připravil aktuální mapu pozitivních koní v jednotlivých zemích za posledních 14 dní.
21.03.2021 18:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
FEI nadále sleduje koně ve Skotsku, který měl pozitivní test na EHV-1 po svém návratu z Vilamoury. Všichni koně ze skotské stáje, kteří se zúčastnili parkurové túry v Poartugalsku, měli negativní testy 5. března před jejich odjezdem z Vilamoury. „Nyní se zaměřujeme na identifikaci kmene viru, abychom zjistili, zda je či není spojen s vypuknutím Valencie,“ uvedli zástupci FEI.
 
Francouzská národní federace potvrdila FEI, že osm koní ve dvou samostatných areálech ve Francii, kteří měli pozitivní test na EHV-1, se vrátilo ze španělské Valencie.
 
Dánská národní federace poskytla FEI velmi důkladné informace o svých koních, kteří se zúčastnili Tour ve Valencii nebo ve Vejeru de la Frontera. Obě skupiny koní jsou izolovány ve svých domovských stájích.
 
Zpravodajský web Equnews publikoval aktuální mapu s pozitivně testovanými koňmi na EHV-1 dle jednotlivých zemích za posledních 14 dnů (viz níže).
 
Zdroj: FEI, Equnews
Ilustrační foto: CES Valencia
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE