reklama 11B

Změny v kalendáři Global Champions. NY a Šanghaj zrušeny, nově Šamorín

ikonka

Ačkoliv na oficiálních stránkách série Global Champions jsou stále v kalendáři 2021 New York a Šanghaj, tyto dva mítinky na webu FEI již figurují jako zrušené. Zatímco za závod v USA náhrada uvedena není, čínskou zastávku by mohl zastoupit Šamorín.
31.08.2021 08:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A
 
Parkurová série Global Champions 2021 se měla po dvou zářijových závodech v Říme, z nichž druhé nahrazuje zrušené Mexico City, přesunout na konci devátého měsíce do New Yorku a poté ještě o měsíc později do Šanghaje. U čínského kola je však od začátku sezony značka TBC (to be confirmed, tj. bude potvrzeno).
 
Podle dostupných informací tam túry Global Champions League a Longines Global Champons Tour letos nezavítají. Na změny v kalendáři Mezinárodní jezdecké federace upozornil na sociálních sítích redaktor České televize Miroslav Langer. 
 
Na termín 21. až 24. října ovšem přibyla do kalendáře FEI nová akce kategorie CSI5* označená jako jedno z kol GCT / LGCL. Konat by se měla ve slovenském Šamoríně a jejím pořadatelem dle kontaktních údajů by se měl stát se svým týmem Denis Monticolo. 
 
Ten má již zkušenosti jak s pořádáním mezinárodních skokových závodů v Šamoríně, a to v letech 2017 a 2018, ale také od roku 2013 s Longines Athina Onassis Horse Show v Saint Tropez a od roku 2019 s Hubside Show Jumping Events v Grimaud. 
 

Psali jsme: Smolders byl v Hamburku jediný bez penalizace a postupuje do Playoffs

 
Jelikož v termínové listině je FEI je červený vykřičník, znamená to, že ještě čeká na schválení. Akce je v kolizi s CSI5*-W v Helsinkách, ale ty mají pro změnu značku CC, tj. covid cancellation.
 
Pokud budou zmíněné informace potvrzeny, znamenalo by to velké oživení závěru parkurové sezony v našem regionu, jelikož měsíc před velkým vrcholem Global Champions, kterým bude v druhé polovině listopadu již potřetí galashow světového parkuru GC Prague Playoffs, by se jen několik desítek kilometrů od českých hranic konal i předposlední závod tohoto prestižního okruhu. 
 
Zdroj: databáze FEI
Ilustrační foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE