reklama 11D

Vozatajové se potkají v Brně. Poslední šance na kvalifikaci do finále

ikonka

Předposlední závody spřežení v rámci Zimního jezdeckého poháru 2022 bude hostit hala Veterinární kliniky v Brně v sobotu 12. března. Na seznamu účastníků je téměř padesátka startujících. Nejpočetnější konkurence se utká v soutěži jednospřeží.
11.03.2022 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V sobotu 12. března od 10:00 hodin se v hale Veterinární univerzity Brno uskuteční vozatajské závody zařazené do osmého ročníku Zimního jezdeckého poháru. Tento seriál má za sebou již tři kvalifikační kola a nyní je na programu to poslední. Rozhodne se tak, kdo bude mít možnost promluvit do pořadí na předních příčkách žebříčků tří kategorií spřežení. 
 
Celkem třiadvacet závodníků nastoupí do soutěže jednospřeží. V této kategorii vede Kateřina Muchová s 18 body, ale pouze dva body na ni ztrácí Lucie Maryšková, o bod navíc Milan Domes a minimální rozdíly mají i vozatajové na dalších příčkách – František Štamfest, Ota Barerš či Markéta Sedlinská, která v Brně plní tradičně i roli hlavního organizátora závodů. Je pravděpodobné, že někdo z této šestice bude figurovat na první příčce po základní části seriálu, ale všem by ještě mohla takzvaně vypálit rybník Lucie Kurková. Ta zvítězila před necelými dvěma týdny v Tlumačově a pokud by vyhrála i tentokrát, tak bude právě ona lídrem před finálovým kláním. Ve stejné situaci jsou však i Kateřina Muchová a Milan Domes. Každý totiž má na kontě jedno vítězství a pokud by jej dokázal zopakovat, tak po vyškrtnutí horších výsledků budou do finále série v Královicích u Slaného postupovat v roli vedoucího jezdce. 
 
Také kategorie dvojspřeží má tři vozataje, kteří by mohli získat plný počet 20 bodů z kvalifikační části. Jsou jimi vítězové z Hradištka, Slatiňan a Tlumačova – Milan Domes, Martin Zakršmíd a Petr Myslík. Nejlépe je na tom zatím Domes s 19 body. O bod méně má pak Zdeněk Jirásek, ten ale bude v Brně chybět. Martin Zakršmíd má 17 bodů, 16 pak Petr Vlašic a Petr Myslík zapisoval kromě deseti bodů z Tlumačova ještě čtyři ve Slatiňanech. Další sportovci mají osm a méně bodů a jejich šance tak na celkové prvenství není velká. I to je možná důvod, proč startovní listina v Brně čítá pouze sedm jmen. Kromě již zmíněných by měli dorazit Josef Hrouda a Kateřina Sklenská. Dvojku zapřáhnou i Ota Bareš a Martin Zakršmíd. 
 
Čtyřspřeží uvidí diváci v Brně čtyři. Petr Vlašic a Milan Domes nechyběli na žádném z kol a bojují o to, kdo bude nastupovat do finále jako lídr. Josef Hrouda a Jaroslav Juráň starší po jediném startu v Tlumačově naopak doufají v co nejvyšší bodový zisk, který by jim zajistil šanci bojovat v Královicích o medailové příčky. Do celkového pořadí se totiž započítávají dva nejlépe bodované výsledky z kvalifikací a výsledek finále. 
 
Po seriálových soutěžích je naplánována v sobotu 12. března ještě hobby soutěž jednospřeží. V té by mělo být zhruba čtrnáct účastníků. Podrobný seznam startujících je k nahlédnutí prostřednictvím odkazu na internetových stránkách věnovaných Zimnímu jezdeckému poháru s adresou www.jezdeckypohar.cz. Všechny soutěže odvysílá živě internetová televize EquiTV.cz. Finále seriálu se koná ve dnech 19. a 20. března v areálu Královického dvora nedaleko Slaného.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE