reklama 11C

Finále Zimního poháru bude o štěstí a nervech, říká Darina Hochmanová

ikonka

Zimní jezdecký pohár má za sebou kompletní kvalifikační část parkurových závodů. Do finále v Královicích bude ve velké túře nastupovat jako favorit Darina Hochmanová, která vyhrála v této sezoně již podruhé. „Měla jsem víc štěstí než rozumu,“ uvedla.
05.03.2022 23:19  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
V sobotu 5. března se v Královicích u Slaného konalo čtvrté kolo skokové části seriálu Zimní jezdecký pohár. Ve velké túře postupovalo do finále sedm dvojic. Dvě ho však nakonec nedokončily. Tři chyby pak inkasovala Petra Tvrdíková s Dracarou a skončila pátá. 
 
Čtvrté i třetí místo patřilo Kláře Hlaváčkové. S Machare Bono obdržela osm trestných bodů, s valachem Cascudem Bono žádný, ale měla z bezchybných nejpomalejší čas. Od druhého Jana Bardona s hřebcem Concoretem ji dělilo sedm a půl sekundy. Podstatně menší rozdíl byl mezi Bardonem a vítězkou Darinou Hochmanovou s Chiquitou-LS. Její čas v cíli byl 42,66, což bylo jen o 37 setin méně. 
 
„Dnes to nebylo vůbec snadné. Stavitel kurzů Zdeněk Krpela již přitvrdil a bylo to poznat. Já měla dnes víc štěstí než rozumu. Netuším, kde jsem na Jana Bardona nabrala ty necelé čtyři desetiny. Zadrhla jsem se na šestce a sedmičce. Proto jsem myslela, že budu pomalejší. Ale vyšlo to a jsem šťastná, že to takto dopadlo. Kobyla se dnes moc snažila a podržela mě. Při finále za dva týdny to bude super sport a moc se na to těším. Bude to podle mě o štěstí a o nervech. Já štěstí dnes měla, ale třeba ho nebudu mít příště,“ konstatovala v rozhovoru krátce po skončení závodů Darina Hochmanová.
 
Jelikož Hochmanová zvítězila již při první kvalifikaci Zimního jezdeckého poháru, do finále si ponese plný počet dvaceti bodů. O bod méně má Miloslav Příhoda, který se tentokrát do finálové části kvalifikační soutěže neprobojoval. Třetí je s patnácti body Klára Hlaváčková. Reálné šance na celkové vítězství si drží ještě Jan Bardon, Kateřina Matušková, Dagmar Becáničová, Lukáš Sojka, ale i někteří další. Kvalifikovalo se dohromady patnáct jezdců, ostatní se budou moci účastnit otevřených soutěží, které jsou též na třetí březnový víkend v Královicích vypsané. 
 
Ve stejné pozici, jako je Darina Hochmanová ve velké túře, je Miloslav Příhoda v té malé. Dvacet bodů nasbíral v prvním a druhém kole seriálu. Do třetice bral sedm bodů za čtvrté místo s Kristiánem, ale ty se mu jako nejhůře bodovaný výsledek škrtaly. Se sedmnácti body je druhá Klára Hlaváčková, jež byla tentokrát třetí se Skipem. Jan Bardon a Concoreto byli druzí, brali tedy devět bodů a ty je vynesly na průběžný třetí řádek tabulky. Čtvrtý je nejčerstvější vítěz z Královic Miloslav Vítek. Na prvenství v soutěži L** dosáhl s Bonne Chance-2. Po deseti bodech pak mají Kristýna Koutná a Lukáš Sojka. Mezi kvalifikovanými v malé túře je dvacet jmen, o dvě méně je pak v pony túře pro děti.
 
Ještě před finálovým mítinkem se uskuteční poslední kvalifikace Zimního jezdeckého poháru vozatajů. Hostit ji bude v sobotu 12. března hala Veterinární univerzity v Brně. Podrobnosti o celém seriálu jsou na adrese www.jezdeckypohar.cz.
 
Foto: Adéla Podzemská, poskytl Aleš Suchánek
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE