reklama 11D

Matušková a Žíla si podmanili skokovou část Zimního poháru v Tlumačově

ikonka

Zimní jezdecký pohár 2022 v parkurovém skákání pokračoval v Tlumačově třetím kolem. V hlavní soutěžní kategorii na stupni S* zvítězila Kateřina Matušková s klisnou Carristou. Předstihla Zdeňka Žílu s trojicí jeho koní a umístila se i na páté pozici.
27.02.2022 08:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Do velké túry parkurové části Zimního jezdeckého poháru 2022 v Tlumačově nastoupilo osm dvojic a šest z nich postupovalo do finále soutěže s výškou překážek do 125 centimetrů. 
 
Tři koně měl ve finále Zdeněk Žíla. V sedle Lady – L měl velmi rychlý čas, ale jednou chyboval v základní části a skončil tak nakonec až čtvrtý. Na Cornetovi Cassini HF zopakoval bezchybnou jízdu, ale čas 43,13 byl o téměř tři sekundy pomalejší, než měl zaznamenaný ve výsledkové listině s Cannorem, s nímž se zařadil na druhou příčku. 
 
Nejlepší výkon předvedla Kateřina Matušková s klisnou Carristou. Cílem projela s nulou na bodovém kontě v čase 39,30 sekundy a zaslouženě zvítězila. Radovat se mohla i z pátého místa na Forestovi, s nímž zaznamenala ve finále dvě shození překážky. 
 
Šestý byl Radek Šídlo s koněm Inos del Maset. Ten si nesl do závěrečné fáze soutěže jeden trestný bod a později k nim přidal dalších dvanáct. Také zbývající dva řádky ve vyhodnocení parkuru stupně S* patřilo tomuto jezdci, a to na koních L-Dino Hoejgaard a Nogalina Z. 
 
V malé túře Zimního jezdeckého poháru se Šídlovi dařilo pro změnu s In Time Del Maset. Tato dvojice skončila druhá za Kristýnou Koutnou se Secret Soniou, jež parkur stupně L* na překážkách do 115 centimetrů překonala stejně jako další čtyři účastníci bez penalizace, ale v nejlepším čase 42,38 sekundy.
 
Svůj seriál halových závodů mají také děti na ponících. Nejvyšší bodový příděl do tabulky si zapsala Terezie Švédová s Beruškou 10. Další podrobnosti jsou na stránkách www.jezdeckypohar.cz.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE