reklama 11D

Závody v Královicích zpestří německá ekipa. Dorazí i všestranní jezdci

ikonka

Čtvrtý závodní víkend Zimního jezdeckého poháru 2022 bude ve znamení parkurových soutěží. Ty budou probíhat stejně jako před dvěma týdny v Královicích u Slaného. Startovní pole oživí ekipa několika jezdců z Německa i reprezentanti všestrannosti.
16.02.2022 16:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Královice u Slaného budou letos již podruhé hostit Zimní jezdecký pohár. V sobotu 19. února tam proběhne celkem osm skokových soutěží, z nichž jsou tři započítávané do osmého ročníku zmíněného seriálu halových závodů. 
 
V hlavní soutěži na stupni obtížnosti S*, kdy výška překážek dosahuje v základním kole 125 centimetrů, bude tentokrát chybět vítězka prvního kola Darina Hochmanová. Ta se totiž chystá ve stejnou dobu na předvýběr hřebců do plemenitby v Zemském hřebčinci Písek. Velkou šanci dostat se na vedoucí pozici v žebříčku tzv. Big Tour má loňský účastník olympijských her v Tokiu Miloslav Příhoda. Ten má do tohoto klání nahlášené hned tři koně. 
 
Silným konkurentem Přihodovi bude další specialista na disciplínu všestrannost Jaroslav Abík, jenž je úřadujícím mistrem České republiky v kategorii seniorů. Také on nahlásil do „eskového“ parkuru tři koně. Z úspěšných všestranných jezdců nebude v Královicích chybět ještě Babora Kamírová. Na dvou koních by měla do velké túry nastoupit Klára Hlaváčková, která již bodovala při úvodním kole, dále pak Jan Bardon, nebo domácí zástupce Královického dvora Lukáš Sojka. 
 

Psali jsme: Příhoda s Gálií v Královicích zářil. V Big Tour skončil za Hochmanovou

 
Velmi podobná skladba je i v malé túře s překážkami nižšími o deset centimetrů. V té se o vedení v Zimním jezdeckém poháru tzv. poperou Miloslav Příhoda s Klárou Hlaváčkovou, jelikož právě tito dva jezdci mají nejvyšší příděly bodů ze začátku února, kdy se na stejném místě jelo první kolo série. Polepšit by si mohla i Hana Kopecká. Ta je aktuálně na pátém řádku bodové tabulky. Většina dalších jezdců přihlášených do druhého kola zatím nebodovala. 
 
Mezi jezdci na pony se dá očekávat velmi napínavá podívaná, neboť z deseti bodujících jezdců v prvním díle Zimního poháru jich dorazí osm. Chybět budou pouze druhá Hana Šmejkalová a sedmá Kateřina Lišková. Na vedoucí Kateřinu Pospíšilovou mají šanci se dotáhnout Sofie Romofová, Adéla Korousová, Eliška Perlíková, Agáta Talarovičová, Karolína Hajšmanová, Linda Koets a Martina Šípková. 
 
„Ve hře je stále ještě speciální skoková ukázka s výškou překážek do 100 centimetrů určená pro jezdce od 40 let výše, kteří by měli startovat v dobovém ustrojení. Uvidíme, zda se podaří naplnit alespoň základní startovní pole. Mezi jezdci zájemce máme, ale ne vždy mají momentálně k dispozici koně,“ prozradil hlavní pořadatel a čerstvý padesátník Aleš Suchánek. „Aktuálně počítáme zhruba se 150 starty. Ne všichni účastníci jsou však evidování v Jezdeckém informačním systému České jezdecké federace. Dorazit by měla poměrně početná ekipy z Německa. Ta by měla zajistit 20 až 25 startů,“ upozornil Suchánek.
 
Uzávěrka přihlášek je ve čtvrtek hodinu před půlnocí. Pokud do té doby počet startujících nepřekročí hranici dvou stovek, tak lze očekávat, že soutěžní program bude začínat v 9:00 hodin dopoledne namísto původně plánované osmé hodiny ranní. „Vše vyhodnotíme v pátek dopoledne a podle finálního seznamu účastníků případně časový harmonogram upravíme. Jeho aktuální verze bude přístupná v již zmíněném Jezdeckém informačním systému,“ doplnil ředitel závodů.
 
Podrobnosti o Zimním jezdeckém poháru jsou také na adrese www.jezdeckypohar.cz. Živý přenos všech soutěží bude možné sledovat prostřednictvím internetové televize EquiTV.
 
Foto: poskytl Jan Vlček, Equifo
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE