reklama 11A

Zimní jezdecký pohár 2022 pokračuje. Hochmanová může dohnat Příhodu

ikonka

Poslední kvalifikační kolo před finále Zimního jezdeckého poháru 2022 v parkurovém skákání proběhne v sobotu 5. března v hale Královického dvora nedaleko Slaného. V sedmi soutěžích proběhne zhruba dvě stě startů.
04.03.2022 09:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Nadcházející sobotu bude nejzajímavější sledovat vývoj ve velké túře na stupni obtížnosti S**, kdy výška překážek dosahuje 130 centimetrů. V hlavní soutěži celého dne by mělo odstartovat šestnáct dvojic. 
 
„Dva koně má do ní nahlášené loňský olympionik Miloslav Příhoda, jenž vede žebříček jezdců po třech kolech s 19 body. Teoreticky by jej však mohla předstihnout Darina Hochmanová, jež zvítězila při prvním mítinku a má tak 10 bodů. Pokud by vyhrála, připíše si dalších 10 bodů a jelikož se do celkového pořadí seriálu započítávají dva nejlépe bodované výsledky z kvalifikací a také finálový výsledek, vstupovala by do vrcholu série z pozice lídra. Pokud bude druhá, srovná skóre s Příhodou,“ přibližuje možnosti vývoje seriálu jeho hlavní organizátor Aleš Suchánek. 
 
Aktuálně druhou příčku si drží Klára Hlaváčková s 12 body ze dvou královických kol. I tentokrát bude sedlat trojici svých koní. Ze známých tváří jsou dále na seznamu účastníků Jan Bardon, Sára Finsterle, Lukáš Sojka, Jan Studnička či Denisa Vegrichtová. 
 
V malé túře o 10 centimetrů nižší nebudou chybět např. Kateřina Hanušová a Jiří Mayer. „Nikdo z celkem pětadvaceti startujících již ovšem v bodování nemůže překonat Miloslava Příhodu, ten totiž bral dvakrát plný počet bodů a bude ve finále jasným favoritem. Nikdo z dalších jezdců nebodoval zatím více jak jednou,“ pokračuje Suchánek.
 
V pony kategorii si bude chtít upevnit pozici na vrcholu žebříčku Sofie Romofová. „Aktuálně má 18 bodů. Největší konkurentkou pro ni bude druhá Kateřina Pospíšilová se současnými třinácti body. Obě přitom mají na kontě jednu výhru, a tak kdo z nich uspěje víc, bude rázem v pozici favorita,“ informuje ředitel závodů. 
 
Adéla Korousová je na tom bodově stejně, jako Pospíšilová, pouze s tím rozdílem, že si je započítávala za 4. a 5. místo, což by jí při vyškrtávání výsledků nemuselo přinést výraznější zisk. V podobné situaci jsou pak Hana Šmejkalová a Karolína Hajšmanová. I tyto jezdkyně si stále drží reálnou šanci na celkové vítězství. Bude však důležité, aby se jim dařilo jak v sobotu 5. března, tak o dva týdny později, kdy se bude v Královicích rozhodovat o šampionech zimní série. 
 
První soutěž začíná v 8:00 hodin. Celý program odvysílá živě internetová televize EquiTV.cz. Podrobné informace o tomto domácím halovém seriálu najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz.
 
Ilustrační foto: Jan Vlček



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE