reklama 11D

Smolné zranění Shutterflyke nedovolilo Trundovi dokončit tři hvězdy

ikonka

Mezinárodní závody ve všestrannosti v portugalském Barroca d´Alva se pro Miroslava Trundu vyvíjely velmi dobře. Bohužel se však olympijská adeptka, klisna Shutterflyke, před poslední skokovou zkouškou zranila a nemohla tak tříhvězdový závod dokončit.
08.03.2020 19:35  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Miroslav Trunda vyrazil se svými koňskými svěřenci, valachem Starlingtonem a olympijskou adeptkou, klisnou Shutterflyke, na mezinárodní závody ve všestrannosti v portugalském Barroca d´Alva, a to ve dnech 5. až 8. března.
 
Po krosu se situace s oběma koňmi vyvíjela velmi příznivě. Oba dokončili bez chyb na překážkách. Se Starlingtonem dojel Miroslav Trunda dvě hvězdy pouze s 5,6 trestnými body za překročení času a byl průběžně 23. z celkem 55 startujících. S potenciální účastnicí olympiády, klisnou Shutterflyke, zajel tři hvězdy čistě a v čase a podařilo se mu vylepšit si prozatímní pozici na osmé místo, což bylo o pět příček výše než po drezurách.
 
Po nedělním parkuru si Starlington ještě polepšil a s jednou chybou na překážkách obsadil celkovou 22. příčku, s klisnou však do parkuru už nenastoupil. "Shutterflyke si v sobotu vrazila do korunky kus dřeva, a tak nemělo cenu ani jít na kondičku," vzkázal Miroslav Trunda.
 
Tato smolná situace navíc komplikuje další průběh cesty za získáním minimálního limitu pro kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu. "Musím nyní bohužel absolvovat tři dlouhé hvězdy někde jinde, abych mohl pokračovat do čtyř dlouhých hvězd, ale mám ještě jeden pokus. Nepříjemné je, že nevím, jak to dopadne za měsíc se závody v Montelibretti, které by termínově vyhovovaly. Nikdo neví, jak se bude dále vyvíjet situace kolem koronaviru."
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE