reklama 11B

Troop Commander má status blacktype koně, v Miláně ukázal třídu

ikonka

Stáj Meridian a trenér František Holčák slaví další velký úspěch. Troop Commandera v St. Leger Italiano porazil jediný kůň. Po zásahu stevardů byl sice přesunut na třetí místo, ale i tento výsledek znamená cenný výsledek na blacktype scéně.
07.11.2020 17:58  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Tříletý hnědák Troop Commander ze stáje Meridian v sobotu získal status blacktype koně. Vítěz letošního Slovenského derby ukázal v St. Leger Italiano (Gr.3, 3000 m, 71 500 eur) výborný výkon a cílem proběhl jako druhý. Rozhodčí na milánském San Siru ho však za údajné tísnění přesunuli na třetí příčku za čtyřletou Agnes, která byla nejlepším domácím koněm v cíli. Další čeští zástupci Cacophonous a Arcturus doběhli na čtvrtém a šestém místě.
 
Na velmi měkké dráze se dlouho staral o svižné tempo domácí favorit Pretending, ale v rozhodující fázi se brzy vytratil. Do vedení se posunul u bariéry běžící Troop Commander, ale to už zrychloval i zvenčí jdoucí německý tříletek Sir Polski, který do té doby cválal na druhé pozici.
 
Vítěz švýcarského St. Legeru v sedle s Michaelem Cadeddu dominoval lehce o 2 3/4 délky a potvrdil výborné reference ze stáje trenéra Henka Greweho. Energicky bojující Troop Commander pod Silvanem Mulasem s podobným přehledem porazil zbytek pole. Cacophonous ve finiši nezachytil zrychlení nejlepší trojice, se svou trenérkou Martinou Havelkovou však uhájil čtvrté peníze a své druhé tabulové umístění na evropské scéně.
 

Čtěte také: Filip Minařík ukončil kariéru. Ničeho nelituji, bylo to krásné, říká

 
Stáj Meridian zaznamenala ještě jedno dotované umístění v rámcovém programu. Chuchelský vítěz z konce září Arion - pravý bratr listed vítěze Adriana a polobratr gr.3 vítězky Anna Katharina či maďarského klasického vítěze Akaby - doběhl čtvrtý v dostihu dvouletých na 1500 metrů.
 
Tři čeští koně v sobotu startovali na francouzských drahách. Šestiletý valach Fils de l’Air ze stáje Nico, který naposled startoval v Lysé nad Labem, byl až do poslední chvíle ve hře o vítězství v classe 4 na 1500 metrů na dráze Marseille Pont de Vivaux. Svěřenec Zdena Koplíka finišoval třetí, asi délku za vítězem. V jeho sedle byl Franck Blondel.
 
Z dvojice koní trenéra Václava Luky v pařížském Saint Cloud si vedl lépe veterán Risk Major. Sedmiletý tmavý hnědák stáje Lucky Service se v classe 3 na 1400 metrů dlouho držel blízko vedoucí Seqanie. Když ji v cílové rovině podjel vnitřní stopou, na chvíli se opticky ocitl vpředu. Silnější závěr však ukázali koně na vnější straně dráhy a ve stínidlech běžící valach skončil pátý.
 
Bez šance naopak zůstal vítěz maďarského St. Legeru Államfö v classe 3 na 2500 metrů. V cílové rovině klesl na předposlední jedenácté místo.
 
 
Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE