reklama 11D

Během dvou startů vrátil náklady. Mowaeva vyhrál opět s rezervami

ikonka

Majitel Radek Luka má šťastnou roku. Letos penzionovaného bělouše Donuts Reyora nahradil v barvách jeho stáje Lucky Service tříletý Mowaeva, jemuž se daří prakticky od prvního momentu. V pátek si připsal už druhé francouzské vítězství.
06.11.2020 16:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Tříletý valach Mowaeva zvítězil i ve druhém startu pod trenérem Václavem Lukou mladším. Hnědák stáje Lucky Servise v pátek triumfoval v kvalitně obsazeném classe 1 Prix du Cabinet des Gemmes (1300 m, 28 000 eur) na umělé dráze v Chantilly.
 
Základem šestého letošního Lukova úspěchu na francouzských drahách byl precizní jezdecký výkon Eddyho Hardouina. Z boxu číslo 2 usadil Mowaevu na páté místo blízko špice a ve vnitřní stopě u bariéry kontroloval situaci.
 
400 metrů před cílem sice valacha přikryli soupeři a na krátký moment se zdálo, že bude muset prokázat podobný důraz a kontaktnost jako jeho úspěšný stájový kolega Donuts Reyor, ale po pár vteřinách se mu otevřel prostor a Mowaeva pohodlně akceleroval.
 

Čtěte také: Filip Minařík ukončil kariéru. Ničeho nelituji, bylo to krásné, říká

 
Důraznou koncovkou si pohlídal jisté vítězství o 1 3/4 délky před listed vítězkou Quiet Times a navázal na dva týdny starý triumf z Deauville. Se započtením francouzských prémií tak Mowaeva během dvou startů stihl svému majiteli Radku Lukovi vrátit pořizovací náklady 27 000 eur z prodejního dostihu na konci srpna. Jeho formy z loňského roku, kdy byl mimo jiné čtvrtý v listed a zúčastnil se grupy 3, signalizují, že nová bošovická akvizice ještě zřejmě neřekla své poslední slovo.
 
Další čeští koně v Chantilly tentokrát nedosáhli na dotovaná umístění. Dvouletý Bobik z tréninku Jiřího Michala byl v cílové rovině Prix de Montpensier (1900 m, 21 000 eur) beznadějně zavřený a proběhl cílem na devátém místě.
 
Dvouletá Tarawera ze stáje Leram debutovala jedenáctým místem na 1300 metrů, její o rok starší stájová kolegyně Crush On Me skončila při druhém startu v českém tréninku sedmá.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE