reklama 11A

Nejbohatší rovinový kůň mění barvy. Lokotrans koupil Subway Dancera

ikonka

"Růžová armáda" stáje Lokotrans získala hvězdnou posilu. Majitel Karel Jalový, který letos slavil úspěchy s dvojnásobnou klasickou vítězkou Eternity, koupil Koně roku 2018 Subway Dancera. Osmiletý valach nadále zůstává v tréninku Zdena Koplíka.
02.11.2020 17:43  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
Nejbohatší rovinový kůň české historie Subway Dancer změnil majitele. Osmiletý valach, který v barvách stáje Bonanza vyběhal přes 11 milionů korun, přešel koncem října do majetku stáje Lokotrans. Privátní transakci potvrdil serveru Jezdci.cz hnědákův nový majitel Karel Jalový.
 
"Všiml jsem si, že byl Subway Dancer na přihláškách prodejního dostihu v Longchamp. Tak jsem se spojil s trenérem Zdenem Koplíkem a podal jsem nabídku," řekl Jalový.
 
Kůň roku 2018 má na kontě loňské vítězství v Prix du Conseil de Paris (Gr.2) a čtyři roky starý úspěch v Prix Andre Baboin - Grand Prix des Provinces (Gr.3). Mezinárodně se však nejvíce proslavil třetím místem v předloňském Champion Stakes (Gr.1) v Ascotu.
 

Čtěte také: Chtěla vyhrávat a šla do každého souboje. Nezdolná Saša míří do chovu

 
Celkově startoval v 39 dostizích, čtyřikrát zvítězil a dvacetkrát se umístil, z toho jedenáct dotovaných výsledků získal na grupové scéně.
 
Letos Subway Dancer absolvoval pět startů. Jeho největším úspěchem bylo čtvrté místo v La Coupe (Gr.3), ve zbylých dostizích skončil mimo tabulová umístění. Naposledy doběhl sedmý v Qatar Prix Dollar (Gr.2) na "Arc mítinku", o dva týdny později se ocitl na přihláškách prodejní Prix D'Argences na 2000 metrů v Longchamp.
 
Hvězdný valach nadále zůstává v tréninku Zdena Koplíka v Malé Vísce na Berounsku. “Subway Dancera jsem získal s konkrétním výhledem, který má souvislost s obchodními zájmy naší firmy. V dohledné době budeme konkrétnější," dodal Jalový.
 
 
Foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE